Search
Close this search box.

Panorama authentiek Beuningen met een vleugje stad

Er wordt veel over woningtekorten gesproken. Hoe werkt het met visie op woningbouw voor nu en in de toekomst in deze regio. Bezoek daarvoor eens de visie van de gemeente Beuningen op www.beuningen.nl/projecten/woningbouw/panorama. Deze toont aan, dat het aangenaam wonen is in deze regio.

We beginnen in het westen en richten onze blik op Winssen. We zien daar, bijna net als vroeger, een dorp dat zelfstandig ligt in het agrarische landschap. Het is daarmee duidelijk authentieke dorps met een landelijk woonmilieu. Met een relatief kleine hoeveelheid nieuwbouw woningen blijft het dorp het dorp.

Naast Winssen ligt Ewijk. Een dorp waar het fijn wonen is met veel groen en water. Een dorp dat haar eigen gezicht laat zien en op ontspannen wijze stedelijk met landelijk samen laat gaan. Rondom Ewijk liggen veel mogelijkheden voor recreatie, sport en natuur.

Ten oosten van Ewijk ligt Beuningen. Het grootste dorp binnen de gemeente. Het centrum voor winkels en horeca. Het panorama voegt een nieuw soort uitbreiding aan Beuningen toe. Geen uitbreiding meer ten koste van het landschap, maar een uitbreiding die hier juist gebruik van maakt.

Aan de randen liggen prachtige landschappen waar wonen goed samen gaat met dit landschap. In het oeverwallengebied ten noorden van de Van Heemstraweg verschijnen buitenplaatsen gekoppeld aan de Van Heemstraweg (zoals Doddendael). Hier liggen verspreid erfwoningen in het agrarische landschap. Tussen Beuningen en Weurt komen wat hogere gebouwen met appartementen.

In deze zone ligt het nieuwe sportcomplex. Aan de landschapszone komen in Weurt nieuwe, groene woonmilieus. Vanuit Nijmegen is Weurt de entree van de gemeente met aan de ene zijde van de Van Heemstraweg het authentieke dorp, kleinschalig en historisch. De andere zijde toont het vleugje stad en het eigentijdse gezicht van Beuningen.

Het Panorama 2040 geeft weer hoe Beuningen tot 2040 wil groeien op het gebied van wonen. Op het panorama zijn in de periode 26 mei t/m 18 juni 2021 veel reacties van inwoners en belanghebbenden ingediend. Deze reacties vormen input voor het opstellen van uitwerkingen van de kernen (structuurmodellen). Wordt vervolgd dus.

bron; www.beuningen.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.