Search
Close this search box.

Beleef. Ontdek.. Geniet… Buitengewoon LVMW

1. Vitaal

Het vakantiegevoel geeft energie en in het land van Maas & Waal geniet je van Ommetjes in Beuningen en verschillende Klompenpaden. Ben je iets sportiever, dan schrijf je jezelf in voor een loop, die je samen met anderen beleeft. Wij hebben twee tips voor jou geselecteerd.

Dijkensport 2024

Op 30 en 31 augustus en 1 september ontdek je te voet, fietsen , of hardlopend Het Land van Maas & Waal. Wat dacht je van fruitwandelen , fruitfietsen of zelfs me-moveren. Dit grootste sportieve event voor jong en oud biedt sportiviteit en bovenal ook gezelligheid. Schrijf je in via www.dijkensport.nl en daag jezelf uit, maar beleef vooral gezelligheid in de natuur op en in het centrum van Beneden Leeuwen.

Beuningse Plasloop 6 OKTOBER

Op 6 oktober 2024 wordt de Beuningse Plasloop georganiseerd, een jaarlijks hardloopevenement in Beuningen, Gelderland. De Beuningse Plasloop trekt zowel enthousiaste hardlopers als ondernemers die van een sportieve uitdaging houden. De editie in 2023 was zeer geslaagd en startte met een mooie kidsrun en groot aantal deelnemers. Het zonnetje scheen en er hing een top sfeer.

Een aanrader! Dus schrijf je in voor deze gezellige en mooie plasloop. Dit kan vanaf 1 augustus via www.beuningseplasloop.nl

2. Kunstzinnig

Er bestaat in het Land van Maas & Waal een leuke Kunstgeheimen fiets route Wijchen Beuningen. Tussen de Waal en de Maas zijn tal van bijzondere kunstobjecten aan het water. Objecten die de relatie van de mens met het water verbeelden. Deze objecten vertellen over periodes van overstromingen, over gebeurtenissen in de oorlog maar ook over het gevoel dat de mens met de rivieren heeft. Deze route slingert tussen Waal en Maas door de gemeenten Wijchen en Beuningen.

Uniek in Nederland - De Tempelhof van kunste- naarsechtpaar Huub en Adelheid Kortekaas.
Uniek in Nederland – De Tempelhof van kunste-naarsechtpaar Huub en Adelheid Kortekaas.

Van ‘Kunstgeheimen aan het water’ is naast een handig routeboekje die verkrijgbaar is bij verschillende VVV’s in de regio ook een route-bundel uitgebracht, gratis te downloaden van de AbelLife-route app.

Tip

Start wat eerder bij Museumkasteel Wijchen en bezoek de vaste tentoonstelling, die een mooi beeld geeft van de regiogeschiedenis. Of duik bij knooppunt 65 in de wereld van Van ’t Lindenhoutmuseum in Nijmegen. De museumcollectie vertelt het verhaal van het grote wezendorp, waar zowel jongens en meisjes uit het hele land woonden, speelden, huilden en lachten.

Noteer weekend van 21 en 22 september – Kunstroute Beuningen

In dit weekend ben je van harte welkom bij diverse kunstenaars in de gemeente Beuningen. Deze route is altijd een groot succes. Tijdens dit evenement presenteren diverse kunstenaars op zaterdag en zondag hun kunstwerken in hun atelier of tijdelijke expositieruimte. Je kunt verschillende vormen van kunst bewonderen, zoals schilderijen, objecten, fotografie, keramiek, sculpturen, beelden van brons, steen of hout, tekeningen, vrij werk en etsen. De route loopt door de vier kerkdorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen. Alle ateliers en locaties zijn zowel per fiets als per auto prima te bereiken.

Meer informatie www.kunstroutebeuningen.nl

KUNSTBAKENS 2024

Een schitterende route door het Land van Maas en Waal op 28 en 29 september en 5 & 6 oktober. Professionele kunstenaars uit gemeente Druten en West Maas en Waal openen hun ateliers en exposeren op bijzondere plaatsen hun werken zoals Ad Arma | Frank Boogaard | Conny Dénis | Ruud Dijkers | Eduard Gerrits | Ans van den Hurk | Geert Lemmers | Claudia van der Linde | Gerrit van Meurs | Nellie de Mulder | Kieta Nuij | Monique van Stokkum | Theo Tomassen en Mieke van Zanten.

Meer info www.kunstbakens.nl

3. FruitPraaT

Zeker! Het Land van Maas en Waal heeft een rijke geschiedenis en is ook bekend om zijn fruitteelt. Hier zijn enkele interessante weetjes over fruit in deze regio:

Deze leuke fruitfietsroute kun je downloaden op www.nederlandfietsland.nl/fietsroute/maos-en-waolse-fruitfietsroute/

1. Appels en peren: Het Land van Maas en Waal staat bekend om zijn boomgaarden met appels en peren. De vruchtbare grond en het gunstige klimaat dragen bij aan de productie van heerlijk fruit.

2. Betuwse kersen: Hoewel de Betuwe vooral bekend is om zijn kersen, vindt u ook in het Land van Maas en Waal enkele kersenboomgaarden. In de zomer kunt u genieten van verse, sappige kersen rechtstreeks van de boom.

3. Aardbeien: Naast appels, peren en kersen worden er ook aardbeien geteeld in deze streek. De zoete smaak van verse aardbeien is onweerstaanbaar!

4. Fruitcorso: In Tiel, niet ver van het Land van Maas en Waal, wordt jaarlijks het Fruit corso gehouden. Dit kleurrijke evenement op 21 september toont praalwagens versierd met fruit en trekt duizenden bezoekers.

5. Fruitplukken: Veel boomgaarden in de regio bieden de mogelijkheid om zelf fruit te plukken. Een leuke activiteit voor het hele gezin, vooral tijdens het oogstseizoen. Kortom, het Land van Maas en Waal is niet alleen een prachtige plek om te wonen, maar ook een paradijs voor fruitliefhebbers!

TIP:
Noteer 24 juli Proef de Smaak – Streekmarkt in centrum van Druten.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.