Search
Close this search box.

Uniek wonen aan Het water in kraanbaan

EEN HISTORISCH THUIS AAN DE DIJK

Aan de Waalbandijk in Beneden -Leeuwen, direct aan de nevengeul van de Waal, komt Kraanbaan. De komende jaren wordt het terrein met de oude loodsen, de monumentale kraanbaan en de monumentale Klef getransformeerd tot een dynamisch leefgebied. De buitendijkse ligging aan de noordzijde van de Waalbandijk maakt het terrein uniek voor Beneden-Leeuwen en de regio.

INDUSTRIEEL WONEN AAN DE WAAL

Stoere woonblokken in een ruig rivierenlandschap. Verdeeld over meerdere fases komen er in totaal 63 woningen. Van loftwoning en appartement tot watervilla. Het nieuwbouwproject is vernoemd naar de monumentale laad- en loskraan naast het oude pakhuis ‘De Klef’.

PLANNING

Kraanbaan wordt in meerdere fases ontwikkeld. Fase 1 telt in totaal 28 woningen. Gebouw De Werf bestaat uit 6 exclusieve appartementen en gebouw Het Schip uit 22 drie- vierkamerappartementen, alle appartementen beschikken over royale buitenruimte en een privé parkeerplaats. Fase 1 gaat naar verwachting in september 2024 in verkoop. Als alles mee zit zal de bouw starten in het tweede kwartaal van 2025.

www.woneninkraanbaan.nl

BUITENDIJKS

Een feit: Het Land van Maas en Waal is gelegen tussen de dijken van de rivieren de Maas en de Waal en biedt een idyllische en waterrijke omgeving. Hier kun je echt buiten wonen, omringd door recreatiegebieden, unieke wandel- en fietsroutes en pittoreske dorpjes.

Als je op zoek bent naar rust en ruimte, is dit een prachtige streek om uw droomwoning te vinden en door de centrale ligging, ben je zo in de rest van Nederland.

Er zijn veel mogelijkheden voor waterrecreatie, zoals zeilen en sloepvaren, en je geniet van pure Hollandse landschappen. De dorpen in het Land van Maas en Waal hebben elk hun eigen karakter, zoals het sfeervolle Maasbommel, de kleinste Hanzestad van Nederland, en de gastvrije dorpen Druten en Beneden-Leeuwen. Wijchen ligt op de rand, maar heeft een erg gezellig centrum, waar het na het shoppen goed toeven is op de terrassen.

BUITENDIJKS WONEN

Ook zijn er unieke buitendijkse woningen en woonboten aan de Waal. Fiets die dijken maar eens af & ontdek het plan Kraanbaan in Beneden Leeuwen. Er is nog niets gebouwd, maar geïnteresseerden kunnen zich melden op de website.

We lezen over stoere woonblokken in een ruig rivierenlandschap; dát is wat je mag verwachten van Kraanbaan. Verdeeld over drie fases komen er in totaal 64 woningen. Van loftwoning en appartement tot watervilla. Het nieuwbouwproject is vernoemd naar de monumentale laad- en loskraan naast het oude pakhuis ‘De Klef’. Zowel de kraan als het gebouw zijn industrieel erfgoed en krijgen als beschermd monument een prominente plaats en functie in het project.

Meer informatie vind je op www.woneninkraanbaan.nl

Tip Recreëren

Ook zijn er unieke buitendijkse woningen en woonboten aan de Waal. Fiets die dijken maar eens af. Even er lekker tussenuit, dat kan ook buitendijks bij B&B Buitendijks Genieten in Dreumel. Bezoek de website eens, dan wil je direct weg: www.buitendijksgenieten.nl.

vandenboschvastgoed.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.