Search
Close this search box.

Beleef Voel Geniet

1. MUZIEK & TOP 2000

Op meerder gezellige plekken kun je terecht om keihard mee te zingen met jouw favoriete nummers. Er is altijd wel ergens een pubquiz en in december de speciale edities: Top 2000 pubquiz.

Voel je welkom in Bogerd Druten en bij Meneer Smit in Wijchen

Pub quiz Top 2000 – Meneer Smit

Weet jij veel over de top 2000? Schrijf jouw team dan snel in en maak kans op een leuke prijs!
Op 27 december 2023 vanaf 19:30 uur bij Meneer Smit, Wijchen centrum. Entree € 5,-Inschrijven kan met een team van maximaal 4 personen. De aanvangstijd is 20:00 uur. Reserveren kan via www.meneesmitwij-chen.nl

Tip: Bedenk een leuke teamnaam en vermeld deze in de opmerkingen.

TOP 2000 CAFE MAAS EN WAAL -Bogerd Druten

Hier ben je verzekerd van muzikale strijd, gezel-ligheid en op dag 2 een knalfeest
Bestel je kaarten snel via www.bogerd.nl

  • 28 dec | Top2000 Café Maas & Waal | POPQUIZ
  • 29 dec | Top2000 Café Maas & Waal | Platen-beurs met lunchcafé & Feestavond

2. CARNAVAL 2024

Wil je echt feest vieren met de Maas & Walers.

Dan kan dat in 2024 hartje winter. In het land van Maas & Waal wordt volop Carnaval gevierd. Bijna elk dorp heeft een eigen carnavalsvereniging. In de gemeenten West Maas & Waal en Druten is het feest voor jong en oud, mede door de vele optochten.

Geniet mee en kom Gezellig samen naar een van de vele optochten te kijken. Hier zul je zelf-gebouwde grote wagens aantreffen, groepen en einzelgängers, die met ludieke teksten en kleding vaak de actualiteit lokaal of landelijk op de hak nemen. Een kleurrijk en bont spektakel, dat gegarandeerd je een leuke middag of avond biedt.

Op zaterdag 10 februari zijn er optochten in Maasbommel (de Bommelaers), Puiflijk ( de Torenuilen), Dees ( De Vrolijke Golf), Horssen ( De Streupers), Druten (De Blauwe Bok) en de avondoptocht vanaf 17.30 uur in Alphen ( de Plek-kers).

Op zondag 11 februari kun je terecht in Afferden ( Het Vergulde Vat), Dreumel ( ’t Schutlaken), Be-neden Leeuwen ( De Braoiers) en in de avond vanaf 17.30 uur in Boven Leeuwen ( De Roefelbus)

Maas & Waal Reut

Op maandag 11 februari is de Maas & Waal Reut ( georganiseerd in 2024 door De Blauwe Bok – Druten). De Maas en Waal Reut is ombeurte in 3 dorpen van Maas en Waal en vindt altijd plaats op de carnavalsmaandag. De reut is ombeurte in Druten, Deest en Horssen en in 2024 in Druten.

Schik op de Mert

Ook in de gemeenten Beuningen en Wijchen wordt het Carnaval groots gevierd met optochten op zaterdag en zondag. Op de dinsdag van het Carnaval 13 februari moet je in Wijchen zijn met ‘Schik op de Mert’! Een Carnaval evenement buiten op de Markt, georganiseerd door 5 horeca-ondernemers uit het centrum Wijchen. Met elk jaar weer een fantastisch ontbijt, de leukste DJ’s en tofste optredens!

Boerenbruiloft

In Beuningen is op 13 februari weer de traditionele boerenbruiloft. Daar wil je toch een keertje bij wezen. Kom naar de Tinnegieter in Beuningen bij CV de Plekkers en vier vanaf donderdag daar 6 dagen een echt carnavalsfeest.

Afterparty Carnaval: Discozwemmen

Op woensdag 14 februari is er discozwemmen in Zwembad de Meerval vanaf 17.30 uur. Gezellig met elkaar nagenieten.

3. Wintertip Streekproducten & wijn van eigen bodem!

Bezoek eens een boerderij of landwinkel.

Je vind er mooie en eerlijke producten. In Horssen vind je de kleine Heerlijkheid en Kloosterboerderij van Buuren op de Kloosterstraat. Op de Papesteeg in Dreumel vind je Ons ei en Boerderijwinkel Westerkloeke. Aan de van Heemstraweg bij Afferden is gelegen de schitterende landwinkel De Zandroos.

Fiets, rijd en struin lekker rond en je ontdekt heerlijke plekjes en dan hebben we het nog niet gehad over brasserie Slot Doddendael in Ewijk en de Arend in Winssen, waar heerlijke wijnen van eigen bodem uit de gemeente Beuningen geschonken worden. Een mooi moment om het jaar samen bij af te sluiten.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.