Search
Close this search box.

Jurre Leeraert en Ivan Elderson: Bouwen aan een zekere toekomst

Jurre Leeraert en Ivan Elderson, respectievelijk 16 en 17 jaar oud, hebben een duidelijk doel voor ogen:
samen een bouw- en timmerbedrijf opzetten. Met een passie voor goed timmerwerk en het ondernemerschap dat al sinds hele jonge leeftijd door hun aderen stroomt belooft het een mooie en succesvolle toekomst te worden. Maar hoe kwamen ze tot dit plan? Ik vroeg het hen en kreeg niet alleen een droom voorgespiegeld, maar een weldoordacht plan en visie op het vak én het ondernemerschap.

Jurre Leeraert en Ivan Elderson
Jurre Leeraert en Ivan Elderson

“We hebben al een aantal jaren ons eigen bedrijf,” legt Jurre uit. “Ik heb een aantal jaar een mediabedrijf gehad waarin ik logo’s, huisstijlen en websites maakte en fotografieklussen oppakte. Op dit moment werk ik naast school als dj en word ik als dj JUR veel geboekt.” Ivan vult aan: “Ik ben al sinds mijn vierde aan het handelen: dingen maken of kopen en dan weer doorverkopen. Sinds een jaar verkoop ik met mijn bedrijf ie-shop producten via bol.com: een gouden handel.”

Ondernemersgeest

“Voor ons is het logisch dat we een eigen bedrijf willen; het ondernemerschap zit er al vroeg bij ons in, we beseffen ons wel dat het best bijzonder is dat wij deze plannen al zo vastomlijnd hebben op onze leeftijd. Dat is niet iets wat we bij ons op school bijvoorbeeld eerder hebben gezien bij leeftijdgenoten,” vertelt Jurre. Op mijn vraag hoe zij samen tot deze plannen zijn gekomen is Ivan daar duidelijk over: “We zitten bij elkaar op school, het PAX Christi in Druten, maar we leerden elkaar pas kennen tijdens het interieurproject op de Appelhof dat door school was opgestart. Via een wederzijdse vriendin kwamen we aan de praat en werd het al snel duidelijk dat we met eenzelfde inzet ons werk deden. We vullen elkaar zakelijk en vakinhoudelijk heel goed aan. En de rest is daar uit voort gekomen.”

Goed voorbereid van start

Deze zomer studeerden Jurre en Ivan af aan het PAX, na de vakantie starten beiden met een opleiding bij Bouwmensen. Jurre aan het ROC in Geldermalsen, Ivan in Nijmegen. Ze verwachten daar snel doorheen te lopen. Plan is om, als ze die opleiding hebben afgerond, rustig aan hun eigen bedrijf te beginnen. Eerst nog in combinatie met een baan in loondienst. Het is dan wel belangrijk dat ze allebei bij hetzelfde bedrijf terecht komen en in dezelfde ploeg. Alleen dan is het mogelijk om samen voldoende uren over te hebben om hun dromen werkelijkheid te laten worden.

“Maar we starten eerst met ons eigen bedrijf. Ik met mijn bedrijf Jurre Leeraert Timmerwerken en Ivan met Elderson Bouw & Timmerbedrijf. De logo’s hebben we al ontworpen en ook de bedrijfskleding is geregeld. Beide bedrijven kunnen, doordat we dezelfde werkzaamheden verrichten, in een later stadium eenvoudig samen worden gevoegd zodra we daar klaar voor zijn,” aldus Jurre.

“We hebben een duidelijke visie over hoe we het willen hebben.“

Klaar voor een zonnige toekomst

De mannen hebben er goed over nagedacht en zich goed voorbereid met alle informatie die bij de Kamer van Koophandel te vinden is. Het aanbod is ruim: tuinhuizen, overkappingen, schuttingen, aanbouw, verbouw en renovatie klussen sluiten goed aan bij hun timmerwerk expertise, maar ook interieurprojecten kunnen ze prima aan met de ervaring die ze in deze richting al hebben opgedaan. Aanvullend metsel- of elektrotechnisch werk? Ook daar zeggen ze geen nee tegen. Het netwerk met specialisten in deze richtingen is al opgebouwd. Al met al gaan Ivan en Jurre een ongetwijfeld succesvolle toekomst tegemoet. De droom van het hebben van een goede bus voor ieder van hen en als ze nog wat ouder zijn een mooie woning ligt in het verschiet. Een inspirerend tweemanschap!

Tekst: Chantal Fransen, Fotografie: Jurre Leeraert Timmerwerken en Elderson Bouw & Timmerbedrijf

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.