Search
Close this search box.

De kantine – TOPSPIN

Bij tafeltennisvereniging Topspin slaan ze al bijna 50 jaar een balletje. En met heel veel plezier. De thuisbasis is Boven Leeuwen. Topspin startte al die jaren geleden in zaal Peters in de Willibrordusstraat, maar dat werd al snel Dorpshuis de Leeuwenburcht. De laatste jaren spelen de tafeltennissers in Kulturhus D’n Dulper. Dé ontmoetingsplek in Boven Leeuwen waar je elkaar treft voor een hapje, een drankje, cultuur en ontspanning. Er zijn meerdere sportverenigingen die gebruikmaken van de accommodatie van D’n Dulper. De maandagavond staat in het teken van tafeltennis. Dan spelen de twee teams die competitie spelen en zijn ook de recreanten actief.

Voorzitter Jan van Dijk, wedstrijdleider Peter van Eldijk en penningmeester Willy Broekman vertellen enthousiast over “hun” club. Een club die open staat voor iedereen die zin heeft in wat gezelligheid en een sportieve avond.

Lekker actief

“Jong, oud, man, vrouw, we staan open voor iedereen. Belangrijk voor ons is dat je het simpelweg naar je zin hebt. De één kiest voor een actieve rol in de competitie, een ander vindt het gewoon fijn om een avondje op een rustiger niveau een balletje te slaan. Alhoewel… rustig: we zijn met z’n allen toch behoorlijk competitief ingesteld, óók degenen die geen wedstrijden spelen,” vertelt Peter die vanaf het allereerste uur betrokken is bij Topspin. “Volgend jaar bestaan we 50 jaar. Zo lang speelt Peter al bij de club,” vult Willy aan. “Hij heeft dan ook al heel veel langs zien komen,” aldus Jan. “We hebben als club veel meegemaakt. We zijn groot geweest, klein, heel actief in wedstrijden en meer recreatief georiënteerd.”

“Er is voor iedereen hier iets te vinden. Gezelligheid, sportiviteit. Iedereen vult de avond in zoals zij dat het prettigst vindt.”

Gevarieerde groep

“Als je terugblikt over de jaren, dan zien we wel een aantal verschuivingen. We hebben nu spelers over alle leeftijden heen. De jongste is 20 en de oudste is al over de 80! Toch was het aantal jongeren dat meespeelde vroeger wel groter. De tijden zijn veranderd: er zijn steeds minder jongeren die kiezen voor tafeltennis. Judo en voetbal zijn populairder, maar ook daar zie je de aantallen teruglopen. Het blijkt toch lastig om ze vast te houden op de een of andere manier. Die vanzelfsprekendheid om te gaan sporten is in deze tijd gewoon veel minder. De ouders zijn druk bezet en minder geneigd om mee te helpen bouwen aan een sportclub in de buurt. Dat is wel eens jammer. “Maar de mensen die er zijn, en dat geldt ook voor de andere sportverenigingen die hier komen, zijn enthousiast. Ook over de plek hier.”

Gezellig en sportief

“Niet iedereen gaat volledig voor het wedstrijd spelen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen recreatief te spelen. Datzelfde geldt voor hoe je de avond wilt inkleden. De een komt om te spelen en heeft daar voldoende aan. En een ander komt naast het sporten ook echt voor de gezelligheid. Voor diegenen die het sociale aspect leuk vinden kan het ook best nog wel laat worden op de maandagavond. Het is maar net wat je zoekt en wat past bij jou. De samenstelling van de groep tafeltennissers is in ieder geval gemêleerd en ieder heeft zijn eigen invulling van de avond en voorkeuren. Alleen vrouwen… die zijn er in onze club niet. Sowieso zijn de vrouwen dun gezaaid in de tafeltennisclubs die er zijn in de regio. Maar wellicht raken zij geïnteresseerd als ze een keer zijn komen kijken. We nodigen iedereen in ieder geval uit om eens een kijkje te komen nemen bij onze gezellige en actieve groep.”

Zin in een potje tafeltennis?
Kom dan gewoon eens langs op maandagavond. Topspin is er dan van 20.00 uur tot een uurtje of 23.00 uur. Kulturhus D´n Dulper, Pastoor Schoenmakersstraat 5 – Boven Leeuwen www.topspinbovenleeuwen.nl

Bio

Vereniging: Topspin
Activiteiten:Tafeltennis
Kantine: Kulturhus D’n Dulper: bruisend centrum van Boven Leeuwen. Elke woensdag is er markt op het plein.

Tekst: Chantal Fransen, Foto: Topspin

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.