Search
Close this search box.

Vakantiegevoel op Prachtige Zomerterrassen!

In het Land van Maas en Waal draait de zomer om gezelligheid, ontspanning en plezier aan het water! Gelukkig is het aanbod aan terrassen aan zowel de Maas als de Waal zeer ruim. Of je nu een knus café aan de rivier, een gezellige bistro in een dorpje of een trendy lounge zoekt, hier vind je het allemaal. Nieuw zijn de prachtige terrassen van Plexat Eten & Drinken in Maasbommel en Bistrobeach ’22 in Appeltern.

Plexat eten & drinken

De zon op je gezicht en een verfrissend drankje in je hand; er is geen betere manier om te genieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft. Of je nu met vrienden wilt relaxen, een romantische avond wilt beleven of gewoon de levendige sfeer wilt ervaren, de terrassen in Maas en Waal bieden het allemaal.

Bistro Beach ‘22

Recreatiegebied Het Groene Eiland in Maasbommel heeft er een prachtige aanwinst bij: zomerterras Bistro Beach ’22. Met een schitterend uitzicht op de Maas, geniet je hier van een lunch, diner, borrel of cocktail. De avondgasten zien de zon langzaam de Maas in zakken, wat een plaatje! Ook zorgt de Bistro Beachbar regelmatig voor live muziek, zo trad volkszanger John de Bever nog op tijdens de pinksterdagen. En regent het onverhoopt? Niet getreurd, het terras is volledig overdekt te maken.

Welkom in Maas en Waal; hét epicentrum van de mooiste zomerterrassen!

Voel je ook welkom bij Drijfveer aan de Veerdam in Druten en bij Bistro de Bolle in Boven Leeuwen met perfect view over de Waal. Ook Brasserie Bij Jan in het midden van Dreumel biedt je een heerlijk terras evenals ’t Anker in Alphen. Bij Moeke Mooren is het altijd genieten en mensen kijken en op de terrassen bij Riverside, ’t Sprookjeshof, De Tuut en het Bloemenpark voel je de vakantiefever.

Plexat Eten & Drinken

Op 26 maart 2024 opende eetcafé Plexat Eten & Drinken haar deuren. In het pand van de watersportvereniging aan de Maasbommelse jachthaven genieten bezoekers van koffie en gebak, een uitstekende lunch, een uitgebreid diner of een gezellige borrel met borrelplank. Ook hier kijk je uit over de Maas vanaf het idyllische dakterras. Bij minder weer kun je terecht in het restaurantgedeelte. Plexat is gelegen aan een haven. Dus heb je een bootje en vaar je rond in de omgeving? Meer dan eens aan en maak kennis met deze gloednieuwe parel aan de Maas!

Batenburgse Dag

Op 28 juli, de laatste zondag van de maand, is het weer zover: de jaarlijkse Batenburgse Dag. Op deze braderie genieten zo’n 8.000 bezoekers al sinds 1977 van marktkraampjes, muzikale optredens en lokale ambachten uit de regio. De organisatie is in handen van de carnavals-, tennis- en voetbalvereniging. Zij zorgen voor een perfecte mix van plezier voor jong en oud, en zomerse gezelligheid. Dus noteer 28 juli in je agenda en mis het niet!

Dranken recept

Sex on the Beach zomercocktail

Welke cocktail drink je in de zon aan het water? De Sex on the Beach natuurlijk! Binnen 5 minuten heb je een heerlijk verfrissend zomerdrankje voor je neus staan.

Ingrediënten:

  • 30 ml perziklikeur
  • 30 ml wodka
  • 30 ml cranberrysap
  • 90 ml sinaasappelsap

Bereidingswijze:

  • Vul je cocktailglas met de perziklikeur en wodka
  • Voeg wat gecrusht ijs toe
  • Vul je glas voor een groot deel met de sinaasappelsap
  • Roer het glas goed door en voeg tot slot de cranberrysap toe
  • Schuif een sinaasappelpartje over de rand van je glas…

..en genieten maar.

Redactie; Joep Peters, Fotografie: Facebook Bistro Beach ‘22 Plexat – Erik Kwint

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.