Search
Close this search box.

Water in de tuin: Welke trends zijn er deze zomer?

Water in de tuin…
Dan denk je direct aan een vijver met kleurrijke vissen, waterlelies en weelderige groenschakeringen. Of misschien denk jij wel aan een zwembad in strak design, of aan de 8 persoons jacuzzi waar je met je je met je hele gezin in onderdompelt…In dit artikel tip ik een aantal trends aan in en rondom het water in je tuin. En als we dan toch in de tuin zijn, dan mag de bbq natuurlijk niet ontbreken.

VISSEN IN JE VIJVER

Vissen brengen je vijver tot leven; veel vijverliefhebbers vullen hun vijver dan ook goed met verschillende vissoorten, vaak meer dan je er in de vrije natuur zou vinden. Pas daar een beetje mee op: als er teveel vissen in een vijver leven kan het biologisch evenwicht verstoord raken, met als gevaar dat het water groen en troebel wordt. Denk er bij het vullen van je vijver aan dat je er niet teveel vissen in doet. De basisregel is: per kubieke meter, niet meer dan 20 cm vis. Heeft de vijver echter een biologisch en UVC filter en is de waterhardheid goed, dan kan er tot 30% meer vis in. Dat wordt even meten en rekenen dus.

Bewaak de waterkwaliteit. Filter en zorg ervoor dat er voldoende zuurstof in zit. Voeren doe je met mate. En bescherm ze tegen die reiger die allang gezien heeft hoeveel vissen er in je vijver zitten.

Wil je zwemmen in je tuin én genieten van de levendigheid van een vijver? Kies dan voor een zwemvijver: een prachtige aanwinst voor je tuin.

HOTTUBS POPULAIRDER DAN OOIT

Met oog op ontspanning en een gezonde leefstijl, worden er steeds meer bubbelbaden, dan wel hottubs aangeschaft. De belangrijkste trend is het gebruik van duurzame materialen en het gebruiken van energie-efficiënte systemen. Een andere opvallende trend is de smart hottub, een tub die je van afstand helemaal naar jouw wens inricht: met de juiste temperatuur, bubbelsterkte, muziek en licht.

Al met al zien we dat er steeds meer aandacht naar de tuin uitgaat en richten we hem zo in dat we er het hele jaar door van kunnen genieten. Met zwembaden die verwarmd worden, uitbouwen en overkappingen die je droog houden en veel comfort in meubilair, buitenkeukens en accessoires.

Geniet, dat is de gemene deler.

De nadruk ligt op luxe en comfort

ZWEMMEN:

Neem je een duik, of ben je van een beetje poedelen?

Een zwembad in je tuin kan zo eenvoudig zijn als een opblaasbadje voor de hoognodige verkoeling of een opzetzwembad, ook wel frame baden genoemd die door de stevige opzetranden een stuk steviger staan. De grotere exemplaren hebben vaak een filterpomp en kun je de hele zomer laten staan. Let er dan wel op dat je hem goed schoonhoudt en filtert. Bij het tuincentrum kunnen ze je adviseren over een eventueel gebruik van een chemicaliën pakket.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een zwembad te laten plaatsen of bouwen. Daar hoef je niet eens een hele grote tuin voor te hebben: een kleine plunge pool past praktisch in elke tuin.

We zien dat het allemaal luxer mag. Dat zie je ook terug in het tuinmeubilair: De afgelopen jaren hebben we gezien dat de tuin niet alleen in de zomer zo af en toe voor een barbecuefeestje wordt gebruikt. De tuin is steeds meer een luxe aanvulling op je huis geworden waar het liefst het hele jaar door met familie en vrienden van geniet.

Comfort is daarbij belangrijk, maar een mooie uitstraling. Mede daardoor is de trend ontstaan om meubels te combineren: waar waterbestendige materialen garant staan voor een lange levensduur en ergonomische ontwerpen zorgen voor de ultieme ontspanning. Dit jaar zien we een mixen en matchen van materialen en designs: van luxe avant-garde allure tot klassieke vormen en robuuste houten meubels.

Een uitgebreide, volledig ingerichte buitenkeuken mag niet ontbreken als we het hebben over comfort, relaxen en genieten.

Experts in de regio

Groencentrum de Vlieren
De Buxuskoning
GBI Dick Smits
Adviba Daglichtoplossingen
J van den Hatert Zonwering Kozijnen
Hormes Wijchen

Tuincentrum Bull
Jan de Boer tuinhuizen
Schaffer Tuinhuizen
Van der Garde Tuinmeubelen
Pacific Wellness Wijchen

Redactie; Chantal Fransen Fotografie: Jan de Boer tuinhuizen, aanvullend stock

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.