Search
Close this search box.

Kasteel Hernen – Kindervriendelijkste museum van Nederland

Schitterend gelegen ligt Kasteel Hernen.
Het kasteel dat ouderen kennen van Floris en de unieke weergangen, is door de Museum Kids Awards uitgeroepen tot kindvriendelijkste museum. Dus op naar Hernen.

Over de Museumkids Awards

Het is een jubileumjaar; de MuseumKids Awards zijn voor de tiende keer uitgereikt. Het overzicht met alle Kidsproof musea staat op museumkids.nl. Museumkids, een initiatief van de Museumvereniging, brengt de jongste generatie, en daarmee ook hun (groot)ouders, in contact met museale collecties door het hele land.

In Gelderland geven kinderen Kasteel Hernen het hoogste cijfer. Een van de kinderen die er is geweest, vindt dat “de lantaarn heel leuk is. Je kunt ermee scannen en verhalen horen. Het verkleden als ridder was cool en de mensen waren heel aardig.

Leuk voor kinderen

Je voelt je meteen een ridder of prinses in dit oude kasteel!
Dwalend door de gangen, langs de kasteelkantelen en door de ridderzaal, overal voel je alsof je in de middeleeuwen bent!

Samen met jouw andere gasten ga je zelf een rondgang maken door het kasteel. Je krijgt een lantaarn mee en die kan praten. Zo hoor je op verschillende plekken van de kasteelmuis leuke verhalen en ontdek je spannende opdrachten! 

Op de zolder ga je het verhaal van ‘de verdwenen toren’ meemaken, want hoe die toren is ingestort ga je zelf beleven met hele gave effecten.

Op verschillende plekken binnen en buiten het kasteel zijn ambachtslieden bezig met hun werk. Ze vertellen je graag wat ze aan het doen zijn en wie weet mag je wel helpen!

Na afloop van het kasteelbezoek kun je ook nog op de binnenplaats pijl – en boogschieten. Heb je dat nog nooit gedaan? Dan is dit de kans om het uit te proberen!
En wil je ook nog buitenom het kasteel en door het bos, dan ligt er een leuke (gratis) buitenspeurtocht voor je klaar. 

Regelmatig worden er ook extra activiteiten georganiseerd. Bezoek www.hernen.glk.nl
Kasteel Hernen is zeker een heel leuk museum voor kinderen!

Voor thuis

En thuis kun je aan de slag met de kleurplaat Hernen of de bouwplaat kijkdoos.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.