Search
Close this search box.

Samen sterker ondernemen dankzij vruchtbare samenwerkingen

In een tijd waarin ondernemerschap steeds meer wordt aangemoedigd en gekoesterd, speelt de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een cruciale rol als broedplaats voor ondernemerschap. Zo heeft StartUp Nijmegen dat ook gemerkt. Sinds de beginjaren heeft een vruchtbare samenwerking met de HAN de basis gelegd voor talloze succesvolle ondernemersverhalen in de regio. Door middel van diverse initiatieven en nauwe samenwerkingen worden studenten en startende ondernemers gestimuleerd en ondersteund bij het realiseren van hun ondernemersdromen.

Incubator voor ondernemers in spe

De HAN biedt een scala aan opleidingen waarin ondernemerschap centraal staat, variërend van commerciële economie tot sportkunde en communicatie. Met name de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement speelt een essentiële rol in het aansporen van ondernemerszin bij studenten. StartUp Nijmegen fungeert als een levendige ontmoetingsplek waar studenten van de HAN worden aangemoedigd om hun ondernemersideeën tot realisatie te brengen. Door middel van inspirerende rondleidingen en interactieve sessies krijgen studenten de kans om te proeven van het echte ondernemerschap Ze worden aangemoedigd om te denken in mogelijkheden en kansen.

Kennisdeling en inspiratiebron

Een hoogtepunt in de samenwerking tussen StartUp Nijmegen en de HAN is de jaarlijkse organisatie van de befaamde FuckUp Night, een evenement dat ondernemers de kans biedt om te leren van mislukkingen en tegenslagen. Met de betrokkenheid van HAN CVO en Mercator Launch worden inspirerende sprekers, vaak ervaren ondernemers en succesvolle student ondernemers, aangetrokken. Ze delen hun persoonlijke ervaringen en waardevolle lessen met het publiek. Deze avonden van openhartige gesprekken en reflecties vormen een waardevolle bron van inspiratie en lering voor zowel studenten als ervaren ondernemers in de regio.

“Verbinding tussen onderwijs en ondernemerschap creëert kansen en ondernemersdromen”

Vooruitkijken naar de toekomst

Door regelmatige bijeenkomsten en intensieve samenwerkingen wordt er een nauwe band gesmeed tussen StartUp Nijmegen en de HAN. Hierbij staat het begrijpen van de behoeften, wensen en trends van de doelgroep centraal. Door gezamenlijk te brainstormen en te anticiperen op veranderende marktomstandigheden, wordt er continu gezocht naar manieren om ondernemerschap te bevorderen en te stimuleren. Deze symbiotische relatie versterkt niet alleen het ondernemersklimaat in de regio, maar zorgt er ook voor dat beide partijen op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends binnen het ondernemerslandschap.

Jan van Raaij in overleg

Samen op weg naar succes

De samenwerking tussen StartUp Nijmegen en de HAN is een schoolvoorbeeld van hoe gezamenlijke inspanningen kunnen leiden tot groei, innovatie en succes. Door het bundelen van kennis, expertise en middelen wordt er een inspirerende voedingsbodem gecreëerd waarin ondernemerschap kan bloeien. Als belangrijke spelers in het regionale ecosysteem van ondernemerschap blijven beide partijen zich inzetten om de volgende generatie ondernemers te ondersteunen en te inspireren, en zo gezamenlijk bij te dragen aan een dynamische en welvarende regio.

Contact

Ben jij benieuwd wat StartUp Nijmegen voor jou kan betekenen? En welke samenwerk-ingen ze hebben met de regio? Kijk eens op hun website. Je kan een gratis sparsessie met een ervaren ondernemer inplannen of onbeperkt workshops en evenementen in je agenda prikken. Alles om jou op weg te helpen in het ondernemersavontuur. www.startupnijmegen.nl

Fotograaf Eva te Brinke

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.