Search
Close this search box.

Nieuwe koers in Bloemenpark Appeltern

Ben en Bart van Ooijen

Hoe het begon…

In februari 2024 heeft het tuininspiratiepark in Appeltern haar koers aangepast. Het bedrijf bestaat al ruim 35 jaar en is ontstaan als gedachtespinsel van directeur Ben van Ooijen (70). Hij wilde met enkele modeltuinen bezoekers inspireren hoe ze hun tuin kunnen aanleggen. Het bedrijf veranderde in de loop der jaren in een volwaardig park van 22 hectare, met restaurants en vergadermogelijkheden, heel veel modeltuinen, een ontdekkingseiland voor kinderen en ruim 200 aangesloten groenpartners. Bij alles wat je ziet in het park, vind je nu informatie over wat het is en hoe je het kunt bestellen. In het park worden workshops gegeven op tuingebied en de website biedt een onuitputtelijke hoeveelheid tuinadviezen, een complete plantenencyclopedie en een webshop met tuinproducten.

Hoe verder

Om het park toekomstbestendig te maken en meer bezoekers aan te trekken won Ben advies in bij onder andere Bart Siemerink, de oud-directeur van de Keukenhof. Ook werd er eind 2023 een grootschalige enquête gehouden en zo werd de koers bijgesteld. Vanaf februari waait er een andere vlag aan de gevel op de Walstraat in Appeltern. Onder de naam Bloemenpark Appeltern wordt er meer ingespeeld op mensen die een lekker dagje uit willen in de natuur. De meer dan 100 inspiratietuinen blijven natuurlijk nog een van de belangrijkste onderdelen van het park. Sinds dit jaar hebben verschillende tuinen plaatsgemaakt voor enorme bloemenborders, het nieuwe rosarium en bijvoorbeeld kunstobjecten, zodat er meer wow-plekjes zijn gecreëerd. Ook zijn er grootse meerdaagse evenementen naar het park gehaald, zodat ook andere doelgroepen de kracht en de mogelijkheden van het park kunnen beleven.

Op naar de toekomst

Bart van Ooijen (zoon van) werkt al jaren op de achtergrond in het park, maar zal meer en meer naar de voorgrond komen. Samen met het team Appeltern wordt vol enthousiasme gewerkt aan de kleurrijke toekomstplannen.

Informatietuinen Appeltern B.V.
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
(0487) 54 17 32
info@appeltern.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.