Search
Close this search box.

Gelre Administratie & Advies BV: Steeds meer de nadruk op advies

Gelre Administratie & Advies BV is in 2012 opgericht, na een overname van 2 kleine administratiekantoren. Gevestigd op Westerpoort te Druten zitten we midden in ons werkgebied. Onze klanten komen met name uit de regio Maas en Waal en gedeeltelijk net daarbuiten. Acquisitie is eigenlijk nooit nodig geweest. De groei is volledig gerealiseerd doordat nieuwe klanten zich melden doordat ze goede ervaringen horen van collega ondernemers. En dat is natuurlijk de beste reclame die we ons kunnen wensen. Inmiddels bestaat Gelre Administratie & Advies uit 9 medewerkers en hebben we bijna continue een stagiair uit het middelbaar onderwijs. Voor ons een belangrijke stap om op deze wijze wellicht goed personeel te kunnen werven.

Henk van Summeren
Henk van Summeren

Naast het verzorgen van een juiste, volledige en tijdige administratie voor onze klanten zorgen we ook voor de aangifte van belastingen. En dat gaat verder dan alleen de aangifte omzetbelasting en vennootschapsbelasting. Ook voor de ondernemer in prive verzorgen we de aangifte inkomstenbelasting, schenk- en erfbelasting en eventuele toeslagen. De nadruk ligt op zogenaamde MKB klanten , klanten die werkzaam zijn in het midden en kleinbedrijf. Zzp-ers, eenmanszaken met personeel, vennootschappen, maatschappen en uiteraard BV structuren.

Uniek is ook een eigen salarisafdeling, waar voor onze klanten het opstellen van arbeidscontracten en loonverwerking plaats vind. Hierbij ondersteunen we zowel de werkgever als de werknemer, met duidelijke salarisstroken, jaaropgaven en bijvoorbeeld werkgeversverklaringen.

Huub van Summeren
Huub van Summeren

De laatste jaren komt de nadruk van onze dienstverlening steeds meer op de advies kant te liggen. Vanuit gerealiseerde cijfers kijken we samen met de klant naar de toekomst. Hierbij gaat het dan om zowel de juridische- als fiscale overwegingen. Wanneer kiest een klant voor omzetting naar een vennootschap onder firma , wanneer is het beter om naar een BV structuur te gaan etc. Hierbij kan een overweging zijn dat er minder prive-aansprakelijkheid gewenst is, maar ook omdat het uit fiscaal oogpunt beter is om een ander juridische ondernemingsstructuur te kiezen. Belasting betalen is immers helemaal niet erg, maar daar het wat minder kan is dat vaak gewenst.

Rogier Mooiman
Rogier Mooiman

Soms is de aanleiding voor een adviestraject een kans voor iemand om iets op te starten of een bestaand bedrijf over te nemen. Daar kan een ondernemer best een klankbord en adviespartner bij gebruiken. Zo’n stap neem je immers voor een hele lange periode. Indien daar financiering voor nodig is, buiten de eigen middelen, kunnen wij de ondernemer ook helpen bij het opstellen van een financieringsaanvraag voor de bank. Die willen immers een goed onderbouwd plan ( zowel organisatorisch als financieel) ontvangen om daarop een financiering te kunnen verstrekken.

Kortom: gaat het over cijfers en bijbehorend advies. U bent bij Gelre Administratie &
Advies BV aan het juiste adres.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.