Search
Close this search box.

Belastingadviesbureau Croonen, onafhankelijk, duidelijk, direct

We bezochten Gerard Croonen in zijn kantoor aan de Hogeweg in Wamel om hem enkele vragen te stellen over zijn activiteiten. Gerard is al vanaf de start van BCMW betrokken bij de Businessclub. Hij heeft zich in 1996 gevestigd als zelfstandig belastingadviseur en runt vanuit zijn nieuwgebouwde kantoor zijn belastingadviesbureau.

Croon

Onafhankelijk, duidelijk, direct

Gerard presenteert zich als zijnde onafhankelijk, duidelijk en direct.

Hij is onafhankelijk van andere partijen in de markt, zoals administratiekantoren, accountants, banken, financiële adviseurs en/of aanbieders van financiële producten. Voor hem telt alleen het belang van de client.

Waar het om gaat is dat de client duidelijk wordt gemaakt welke mogelijkheden er zijn en wat de gevolgen zijn van bepaalde keuzes. Een advies moet eindigen met een eenduidige conclusie. Aan de hand daarvan kan een keuze worden gemaakt, of wordt juist duidelijk wat de gevolgen zijn van eerdere keuzes.

Het directe heeft betrekking op zijn karakter. Hij probeert kort en krachtig te zeggen waar het op staat, is doelmatig en efficiënt. De bedoeling is dat de gesprekspartner weet waar hij aan toe is. Gerard zegt wat hij bedoelt en bedoelt wat hij zegt.

Persoonlijk advies

Gerard richt zich op adviesverlening gebaseerd op deskundigheid, persoonlijke aandacht en klantvriendelijkheid. Gezien het kleinschalige kantoor is hij met alle cliënten en hun persoonlijke situaties bekend. En hij stelt alle adviezen zelf op vanuit de bekendheid met de gedachtegang van de betrokkene, zowel wanneer het de onderneming betreft, als bij de toekomstige fiscale en financiële posities van het gezin (van de ondernemer).

Samenwerking

Om tot de gewenst hoge kwaliteit van advisering te kunnen komen, is samenwerking met de bij een client betrokken andere adviseurs, zoals het administratiekantoor, de accountant, de notaris, de salarisverwerker enz. noodzakelijk. Maar ook met een gelijkgestemde professional om elkaar naar een hoger niveau te brengen. Daarom werkt Gerard vanaf de start van zijn kantoor op vaktechnisch gebied samen met een collega.

Werkzaamheden

Op de vraag waar hij zich vooral mee bezig houdt, somt hij een overzicht op:

  • fiscale adviezen in de breedste zin van het woord, zoals die omtrent de structuur en rechtsvorm van de onderneming;
  • inkomens- en vermogensplanning, huwelijkse voorwaarden– en testamentad-viezen, oudedagsvoorzieningen;
  • begeleiding fusies en overnames;
  • begeleiding bij herstructureringen, tot stand brengen samenwerkingsverbanden, mee-werken aan ontvlechting samenwerkingen, begeleiding bij bedrijfsopvolging;
  • fungeren als klankbord richting notaris, advocaat, banken en financiële instellingen, verzekeringstussenpersonen, accountants, bedrijfsadviseurs, makelaars;
  • het met raad en daad bijstaan van cliënten bij belastingcontroles.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.