Search
Close this search box.

Terras fever: Zoemvrij genieten op je Terras en tuin

Het is tijd voor de tuin. Tijd voor het terras. Dat is genieten. Helaas genieten veel zoembeestjes met je mee. Wespen, bijen, hommels, muggen… de specialisten in onze regio weten er wel raad mee en hebben enkele tips, zodat jouw plezier niet verstoord wordt en je volop kunt genieten van de mooie dagen die voor ons liggen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er beestjes zijn die je juist aan zou willen trekken, zoals vlinders. Of help de bij een handje en reserveer een plekje in je tuin voor deze harde werkers.

Plantenplan

Wil je muggen op afstand houden? Kies dan voor citroen geurende planten, zoals de geranium. Bloeiers die juist vlinders en insecten aantrekken zijn de vlinderstruik, lavendel, de dropplant en zonnehoed. Vlinders houden vooral van variatie. Ze voelen zich het prettigst als er zowel hoge als lage beplanting is. Het helpt ze te oriënteren en het maakt het makkelijker voor mannetjes en vrouwtjes om elkaar te vinden. Wil je een vlindervriendelijke tuin? Denk dan straks, na de zomer, ook even aan ze: maak niet te rigoureus schoon, maar hou een paar overwinterplekjes voor ze over. Of plaats een vlinderhuisje.

Horren en zonbeschutting

Horren zijn er vele uitvoeringen. Ze zijn er bijvoorbeeld ook met pollengaas, daarmee kun je lekker slapen zonder kriebel in je neus. Zorg ervoor dat je de drukte voor bent en de hor op tijd besteld. Schoonmaken doe je gewoon met de borstelmond van de stofzuiger, zo voorkom je dat ze beschadigd raken. Gebruik voor de plissé hordeur een silliconen spray en geen olie, want daar blijft zand aan plakken. Doe in de draaipunten en scharnieren van het zonnescherm wel een beetje olie, zodat hij soepeler loopt. Met warm water en groene zeep is het scherm zo weer schoon.

Volop genieten

Heb je alle basiszaken geregeld? Dan ben je klaar voor die lange zomeravonden. Met een uitgebreide barbecue bijvoorbeeld. De keuze voor briketten of kooltjes is feitelijk afhankelijk van wat je wilt bereiden. Heb je grote stukken vlees die lang moeten garen? Kies dan voor briketten, die door hun specifieke samenstelling langer hun warmte vasthouden. Ze zijn aan de andere kant wel weer lastiger aan te steken dan kooltjes.

Hou het veilig en denk er bij het barbecueën aan dat je het rauwe vlees zo lang mogelijk koel houdt en dat kip goed doorbakken wordt.

Lekker gegeten? Trakteer jezelf voor de verkoeling dan eens op een verfrissende likeur. Maak het extra speciaal door ze in chocoladecups te gieten die je vooraf goed koud hebt laten worden. Smelt in de mond en geeft een heerlijke smaaksensatie.

Cocktailrecept:

pornstar martini

De pornstar martini is niet meer weg te denken van het terras. Met wat oefening maak je hem prima zelf:

  • Doe 10 ml limoensap, 30 ml vanillewodka, 25 ml passoa en een wat bevroren passievruchtstukjes in een met ijs gevulde cocktailshaker en shake totdat deze beslaat.
  • Schenk hem via een zeefje in een gekoeld martiniglas en laat er een schijfje passievrucht op drijven. Maak het af met een scheutje prosecco.

Geniet van de zomer!

Geniet volop van een mooie zomer
Ongestoord genieten van tuin en terras? Laat je adviseren door de vele vakmensen die onze regio rijk is:

De Vlieren Groencentrum
en Kwekerij

www.devlieren.nl

Chocolaterie Tweeling
www.chocolaterietweeling.nl

De Arend | smaakmakers sinds 1899
www.dearendwinssen.nl

Tuinplanten Kwekerij Buxuskoning
www.buxuskoning.nl

GBI Dick Smits
www.dicksmits.nl

Adviba
www.adviba.nl

Tuincentrum Bull
www.tuincentrumbull.nl

‘T Centrum | Aan tafel bij Jan
www.centrum-dreumel.nl

Van den Hatert
www.jvandenhatert.nll

Tekst: Chantal Fransen
Fotografie: Stock foto’s

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.