Search
Close this search box.

Rally rijden: Fun & scherp blijven!

Bij rally rijden denk je vaak aan auto’s die met hoge snelheid een parcours afleggen en daarbij al slippend en glijdend door de bocht scheuren.

Er zijn echter nog veel meer vormen van rally, bijvoorbeeld een gelijkmatigheid rally’s, maar ook rally’s zoals de tulpen rally waarbij het gaat om het zelf uitstippelen van een route op een kaart via een door de organisatie bedachte route. Met een tijdschema en controle posten, waarbij je de winst pakt door zo min mogelijk strafpunten te pakken. Je komt ze vast wel eens tegen als je op de dijken in Maas & Waal fietst; oldtimers, cabrio’s, motoren met bordjes op de auto. Er is een rally gaande.

Een andere variant is onlangs georganiseerd door een vriendenteam uit Beuningen e.o: Theo en Loes Teunissen, Diederik en Petra Fokke, Jacques Follings en Annelies Lamers en Frits en Stefanie Lam Dit was een variant waarbij de deelnemers via het bolletje / pijltje systeem een route moesten zoeken. De doelstelling was, om vooral te genieten van de mooie route, de samenkomst bij de lunch en de BBQ achteraf.

Bolletjes en Pijltjes houden je scherp

Dit was de vijfde keer dat dit georganiseerd werd door deze groep cabriolovers. Een ieder draagt daar zijn steentje aan bij. De een maakt de route , de ander verzorgt het mail verkeer en weer een ander zorgt voor een goed gevulde goodie bag, etc. etc. Er komt nogal wat georganiseer bij kijken.

Deze vrienden club rijdt al jaren eens per jaar een mooie tocht en kwam zo op het idee om daar vrienden en kennissen ook van te laten genieten.

Dit jaar liep de tocht van Nijmegen richting Bemmel, Doornenburg, Doesburg en Rheden. De terugweg werd afgelegd via het erg fraaie Arnhem noord, Zetten en via Slijk Ewijk weer terug naar de gemeente Beuningen.

De weergoden waren hen goed gezind en bij de BBQ werd volop na gesproken over de mooie route en over de fouten tijdens het uitpuzzelen van de route. Kortom een geslaagde gezellige dag

Rallyrijden is heerlijk relaxed, houd je ook scherp en samen toer je door schitterend Nederland.

Een aanrader.

Tekst: Yvonne van der Bend, Foto’s: Henk van der Bend

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.