Search
Close this search box.

Piet van Hulst, uitvoerder

Twee keer knipperen met je ogen en je werkt vijftig jaar als techneut. Piet van Hulst startte in 1974 bij Romijnders Electro wat een paar jaar later RTP Elektrotechniek werd. Twee jaar geleden is RTP overgenomen door Hoppenbrouwers. Als we hem spreken is hij nog 124 dagen en 992 boterhammen verwijderd van zijn pensioen.

Aftellen geblazen voor jou Piet. Hoe voelt dat vijftig jaar in de techniek?

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel uitkijk naar mijn pensioen. Hoewel ik nog steeds veel ener-gie krijg van het werken met col-lega’s en klanten, zegt mijn lijf dat het tijd is om het iets rustiger aan te doen. Daarom werk ik ook niet meer aan grote projecten. Ik houd me nu bezig met panelen-bouw en dat vind ik fijn werk. Maar als ik eenmaal thuis kom te zitten, blijf ik wel lekker bezig hoor. Ik fiets graag, doe vrijwilli-gerswerk bij de voetbalclub en heb een grote tuin die om on-derhoud vraagt.”

Hoe houd je dat boeiend, vijftig jaar als techneut werken?

“Natuurlijk heb ik door de jaren heen genoeg veranderingen meegemaakt. Ik heb fabrieken en scholen gebouwd en die ver-volgens weer zien verdwijnen. Ook werken we steeds meer di-gitaal. Iets wat overigens het papierwerk niet altijd verslaat. Maar het werk écht boeiend houden, doen mijn collega’s en klanten. Ik ben een sociaal dier; ik houd ervan om me tussen de mensen te bewegen. Door, en voor hen ga ik iedere dag met plezier naar mijn werk. Ook ben ik altijd bereid om te leren. Zo heb ik me op latere leeftijd de brandmeldinstallatie nog eigen weten te maken.”

Welke belangrijke les heb je geleerd tijdens jouw lange carrière?

“Door de jaren heen heb ik veel mensenkennis opgedaan. Ik voel feilloos aan hoe ik iemand het beste kan benaderen. De een gaat goed om met feedback, terwijl je bij de ander de boodschap iets subtieler moet ver pakken. Ik wil maar zeggen, niet alleen je technische kennis neemt toe, ook je sociale vaar-digheden.”

Wil jij, net als Piet aan de slag bij de vestiging Afferden (Druten)? Kijk dan op: www.werkenbijhoppenbrouwers.nl/vacatures/druten

Van Heemstraweg 47,
6654 KD Afferden – Tel. 0487-585100
www.hoppenbrouwerstechniek.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.