Search
Close this search box.

Seniorenverenigingen Beuningen en Winssen: Samen de zomer door voel je vitaal, gezien en gehoord

Word je wat ouder, dan verandert je leven behoorlijk. Je hoeft niet meer elke dag naar je werk, wat heerlijk kan zijn, maar wat ook betekent dat je veel vaker thuis bent, de kinderen zijn uitgevlogen en bouwen aan een eigen leven. Dat vraagt sociaal gezien veel van je. Je hebt je hele leven voor iedereen ingezet, een belangrijke rol gespeeld in de maatschappij en dan kom je er nu achter dat je op jezelf teruggeworpen wordt. Dat is lastig.

Dan is het fijn dat er mensen zijn die zich voor jou inzetten. Partijen als Seniorenvereniging Winssen en de Vereniging van Senioren Beuningen bijvoorbeeld. Die zich ten doel hebben gesteld om de belangen te behartigen van de senioren in deze regio, omdat zij vinden dat ouderen een groep vormen die het verdient om volwaardig en zelfbewust aan de samenleving deel te nemen.

Solidair en betrokken

Solidariteit en betrokkenheid: je ergens bij willen voelen horen, er zijn voor elkaar, het zijn waarden die voor ieder mens belangrijk zijn, maar dit zeker zijn voor senioren. Het zijn belangrijke kernwaarden, zeker als je het hebt over er voor elkaar te zijn, is het juist op latere leeftijd belangrijk dat je je ondersteund voelt en geholpen om zo lang mogelijk zelfstandig te functioneren in de samenleving. Lukt dat niet of niet meer in voldoende mate, dan kun je de hulp inschakelen van een Vrijwillige Ouderen Adviseur. Deze VOA is een vrijwilliger die speciaal is opgeleid om ouderen te helpen met antwoord te geven op allerlei vragen die je kunt hebben rondom zorg, wonen, welzijn en financiën. Het zijn dit soort lijntjes waar de seniorenverenigingen je van op de hoogte stellen. Net zoals bijvoorbeeld je weg weten te vinden bij de gemeente. Er wordt van allerlei informatie rondom ouderen, ouder worden en ouder zijn, worden gedeeld.

Er samen op uit

De verenigingen richten zich echter vooral op gezelligheid. Ze organiseren veel leuke uitjes en activiteiten. Blijf fit met de Zumba lessen voor 50 plussers, walking voetbal. Fit hockey, tafeltennis en badminton, of doe mee met jeu de boules, koersbal, biljart of old stars basketbal of tennis.

Van mei tot en met augustus worden fietstochten georganiseerd en je kunt mee met gezellige busreizen, zoals die naar Terheijden en Geertruidenberg begin juli.

Praktische hulp

Loop je tegen hele praktische zaken op, zoals problemen met je computer? Dat zijn Albert en Hans er voor je, zij verzorgen de bezoeken aan huis en lossen in bijna alle gevallen de problemen met een PC, printer of het netwerk op. Of, kom langs bij het Digitaal Café in de foyer van De Lèghe Polder waar je advies kunt krijgen of hulp krijgt met het installeren van apps en dergelijke.

Voor leden die zich geen accountant of financieel deskundige kunnen veroorloven is er de Belasting invulhulp.

En zo…

scrollend door de websites van de seniorenverenigingen kom je heel veel informatie tegen, leer je waar je met je vragen terecht kan en raak je geïnspireerd door de vele leuke activiteiten.

Neem vooral zelf ook een kijkje:

Winssen
Winssen
Beuningen
Beuningen

Tekst: Chantal Fransen Fotografie: seniorenvereniging Winssen, Vereniging Senioren Beuningen

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.