Search
Close this search box.

Deverschilmaker

Binnen sportverenigingen zijn vrijwilligers de onzichtbare helden. Zij zorgen ervoor dat onze passie voor sporten tot leven komt. Echter, zien we dat steeds meer sportverenigingen worstelen met de uitdagingen op het gebied van vrijwilligers en sportief gedrag. Deze uitdagingen hebben invloed op de sportieve cultuur binnen sportverenigingen. Het is nu het moment om hiermee aan de slag te gaan en het verschil te maken.

Even voorstellen?

Mijn naam is Jorick van Veenendaal, 23 jaar oud en woonachtig in Beneden-Leeuwen. Mijn affiniteit met het verenigingsleven is diepgeworteld, mede doordat ik zelf actief ben als voetballer en tennisser. Als sportliefhebber herken ik het belang van een sportieve levensstijl en geloof ik dat de betrokkenheid van alle leden het verschil maakt binnen sportverenigingen. Deze uitdaging wil ik samen met de vereniging en de leden aangaan.

Mijn missie

Ik geloof in de potentie van verenigingen om leden, begeleiders, bezoekers en vrijwilligers te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Ik wil verenigingen daarbij ondersteunen met vernieuwende concepten en methodieken. Het streven is om de leden uit te dagen om zich in allen opzichten sportief te gedragen, zowel binnen als buiten de vereniging. Dat doen we het samen!

Mijn aanpak: De Verschilmaker Route

De Verschilmaker gelooft in een transparant, gedragen proces. Leden en bestuur volgen samen de “De Verschilmaker Route”, afgestemd op de unieke cultuur van jouw sportvereniging. Draagvlak en herkenning bij leden zijn cruciaal. De route richt zich op twee pijlers: Gedrag en Vrijwilligers.

Gedrag: De sportieve cultuur

In het kader van gedrag bespreken we met de leden de gewenste cultuur. We identificeren uitdagingen en stellen normen en waarden vast die sportiviteit, respect en plezier stimuleren. Met behulp van het waarderingsprogramma, aangevuld met andere communicatietools, moedigen we leden aan om zich sportief te gedragen.

Vrijwilligers: Stimuleren en waarderen

We focussen op het werven, behouden, stimuleren en waarderen van vrijwilligers. We analyseren bestaande processen, identificeren knelpunten en ontwikkelen oplossingen die aansluiten bij de vereniging. Samen streven we naar een doeltreffend vrijwilligersbeleid dat zich flexibel aanpast aan de behoeften van de vereniging en haar leden. Digitalisering is hierin onmisbaar, en ook op dit vlak biedt De Verschilmaker de passende oplossing.

“De Verschilmaker zorgt ervoor dat s.v. AWC haar missie, samen één samen beter, verder vormt en inhoud kan geven.”

Hans Velvis s.v. AWC:

Verschilmaker Community: Samen duurzaam het verschil maken!

Om De Verschilmaker Route succesvol te maken en te behouden, kan de vereniging deelnemen aan ‘De Verschilmaker Community’. Lidmaatschap waarborgt innovatie, continuïteit en duurzame ondersteuning, een bron van inspiratie voor een sportieve toekomst waarin we samen het verschil maken.

Meer weten over De Verschilmaker? Scan de qr-code en bezoek onze website. Of neem direct contact met mij op.

Jorick van Veenendaal
De Verschilmaker
+31 6 30 73 83 60
verschilmaker@hotmail.com
www.deverschilmaker.com

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.