Search
Close this search box.

Pax ontmoet maas en waal: Techniekbedrijven en Onderwijs slaan de handen ineen

In Maas en Waal groeit een bijzondere samenwerking tussen techniekbedrijven en onderwijsinstellingen onder de vlag van de Lerende Regio Maas en Waal. Dit initiatief is erop gericht om het leren en werken in de techniek zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de inwoners van de regio. Het project verloopt voorspoedig, en de betrokken organisaties zijn enthousiast over de mogelijkheden.

Enthousiasme en energie in de Technieksector.

De sector techniek bruist van de energie en initiatieven. Recent werd een techniekwedstrijd georganiseerd voor de basisscholen, wat jonge leerlingen al vroeg enthousiast maakt voor de wereld van techniek. Daarnaast hebben acht techniekbedrijven een succesvol project afgerond met studenten van de opleiding bedrijfskunde van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN).

Techniekorganisaties in Maas en Waal zijn bijzonder gemotiveerd om hun schouders onder een sterke techniekregio te zetten en hun krachten te bundelen. Dit enthousiasme wordt gedeeld door het onderwijs, waar scholen de handen ineen hebben geslagen om leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs een boeiende kennismaking met techniek te bieden. Het bestaande Tech-lokaal en het PaxLab spelen hierin een cruciale rol.

Een toekomst vol perspectieven

De Lerende Regio Maas en Waal streeft ernaar om ook in de komende jaren deze positieve ontwikkelingen voort te zetten. Voor iedereen die geïnteresseerd is in werken in de techniek biedt de regio prachtige perspectieven. Bedrijven zijn bereid om nieuwe werknemers op te leiden via learning-on-the-job, waardoor zij de kans krijgen om praktische vaardigheden te ontwikkelen terwijl ze werken.

Voor de volwassen inwoners van Maas en Waal betekent dit dat er volop kansen liggen in de technieksector. Of je nu op zoek bent naar een carrièreswitch of je technische vaardigheden verder wilt ontwikkelen, de techniekbedrijven in de regio staan klaar om je te ondersteunen.

De bedrijven in Maas en Waal zijn enorm gastvrij en geven veel enthousiasme bij onze studenten

Jeroen van den Hoogen, docent HAN
Jeroen van den Hoogen

Aan de slag met samenwerkende bedrijven!

De gezamenlijke inspanningen maken duidelijk dat leren en werken in de techniek een uitstekende keuze is voor de toekomst. Inwoners van Maas en Waal kunnen rekenen op een toekomst vol mogelijkheden en groei in de technieksector.

Partners van deze samenwerking zijn: HTR security systems; Huisman E-Tech; Kuypers Zorg voor Vastgoed; KOK Milieuopslagsystemen; Perfect Van Wamel; Willems Boven Leeuwen; Megens Installaties en FCG Isolatie en steigerbouw.

Dus, ben je geïnteresseerd in een boeiende en veelbelovende loopbaan in de techniek? Kijk dan naar de mogelijkheden binnen deze mooie bedrijven en de Lerende Regio Maas en Waal en ontdek wat deze dynamische sector voor jou kan betekenen!

Nieuwsgierig geworden:
Richard van Ommen:
r.vanommen@ommenkeer.nl

Redactie: Richard van Ommen

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.