Search
Close this search box.

Daar komt de Huisman Etech Express!

Een technische belevingsruimte op wielen, speciaal gericht op jongeren. Dit creatieve concept heeft Huisman Etech Experts uit Druten gerealiseerd. Op 22 mei onthulde het bedrijf samen met leerlingen van Basisschool de Kubus en het Pax Christi College en niemand minder dan Jochem van Gelder de Huisman Etech Express.

Van hybride luxejachten tot hypermoderne, duurzame gebouwen en laadinfrastructuur voor e-mobiliteit. Huisman Etech Experts is als totaalpartner in elektrotechniek betrokken bij uitdagende en eigentijdse projecten. Het familiebedrijf doet van oudsher veel om jongeren te interesseren voor het vak. Regelmatig komen schoolklassen er een technische workshop volgen.

Mobiele werkplaats

“Er liggen ontzettend veel kansen voor jongeren in de techniek”, volgens directeuren Peter en Rob Huisman. “De hele sector is keihard op zoek naar medewerkers. Ons specialisme, elektrotechniek, is hartstikke spannend. Dit ontdekken jaarlijks vele stagiairs en afstudeerders bij ons bedrijf. We wilden graag nog meer ruimte creëren voor jongeren om kennis te maken met techniek. Al een poosje speelden we met het idee van een mobiele werkplaats. Vorig jaar kwamen we een oude lijnbus tegen. Zo is het idee van de Huisman Etech Express ontstaan.”

Metamorfose

De bus is door Huisman samen met lokale partners volledig gestript en heringericht. Vanzelfsprekend is deze voorzien van onder andere nieuwe elektrische bekabeling en verlichting. Achterin is een bank geplaatst waarop leerlingen op een groot scherm een presentatie kunnen volgen. Aan moderne en volledig ingerichte werkbanken kunnen de jongeren zelf de handen uit de mouwen steken.

Voor iedere leeftijd

Huisman gaat met de Etech Express workshops geven op regionale basisscholen en middelbare scholen in het Land van Maas en Waal en het Rijk van Nijmegen, inclusief Cuijk, Oss en Tiel. Voor iedere leeftijdsgroep is een opdracht bedacht en uitgewerkt door de eigen Huisman Etech Experts uit het werkveld. Zij zullen de jongeren ook bijstaan in de uitvoering. De opdrachten zijn op voorhand getoetst bij scholen waar veelvuldig mee samengewerkt wordt. Na afloop kunnen de jongeren als aandenken een Instax selfie maken met klasgenoten en krijgen zij een goodiebag mee.

Multi-inzetbaar

De duur van een technische workshop in de Huisman Etech Express wordt bepaald in overleg met de scholen, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke lesprogramma’s en -roosters. Er kunnen maximaal 15 leerlingen tegelijk in de bus, ongeveer een halve klas. De Huisman Etech Express komt volledig kosteloos bij de school voorgereden. Daarnaast kan de Etech Express ingezet worden als rijdend praktijklokaal voor de bijscholing van eigen personeel.

Feestelijke inhuldiging

Het bedrijf heeft de bouw van de Huisman Etech Express goed geheim kunnen houden. Op 22 mei mochten leerlingen van Basisschool de Kubus en het Pax Christi College in Druten hem officieel in gebruik nemen. Zij mochten als eerste een techniekopdracht uitvoeren in de Etech Express. De blauwe loper ligt al klaar voor de volgende groep jongeren!

Tekst: Huisman Etech Experts
Foto’s: John van Gelder

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.