Search
Close this search box.

Bespaartips

Nu de energieprijzen het dak uit rijzen en de energienota praktisch onbetaalbaar is, lijkt de tijd rijp om je huis te verduurzamen. Het mooiste is natuurlijk om je huis volledig gasvrij te maken en je stroom op te wekken met zonnepanelen. Maar daar zijn wel flinke investeringen mee gemoeid. Er zijn echter goedkopere methoden om energie te besparen zonder je huis te verbouwen. Begin met het checken van je isolatie. Met isolatie kun je veel besparen op je energierekening. Daarnaast kun je met kleine aanpassingen namelijk honderden euro’s besparen zoals bijvoorbeeld de thermostaat een paar graden lager zetten. Maar er zijn meer mogelijkheden. In dit artikel vind je een aantal tips van bedrijven uit de regio die in energiebesparing gespecialiseerd zijn.

koopmansinstallatie

Energie bespaartips van Koopmans Installatietechniek

De snelste methode om energie te besparen is de thermostaat een paar graden lager te zetten. Er zijn echter ook slimme tools om energie mee te besparen tegen betaalbare kosten zoals de slimme radiatorknop. In deze slimme radiatorknop zit een thermometer, die in elke kamer meet wat de temperatuur is. Hiermee stel je zelf in wat de gewenste temperatuur per kamer moet zijn, hierop reageert de slimme radiatorknop en regelt zo de temperatuur tot de gewenste temperatuur bereikt is. Waarmee je tot 40% kunt besparen op het verbruik in huis. Een andere tip is vervang de kamerthermostaat door een slimme thermostaat verwarming die automatisch de temperatuur afstemt op jouw gedrag. Sommige slimme thermostaten kunnen net als energieverbruiksmanagers inzicht geven in je energieverbruik. In een gemiddelde woning met bewoners die hun huis nog niet bewust zuinig verwarmen, kan een slimme thermostaat 18 procent besparen aan gas voor verwarming.

broederkozijnen

Energie bespaartips van Kozijnbouw Broeder

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Maak een milieuvriendelijke keuze en ga voor kwalitatief goede kunststof kozijnen, die een lange levensduur en hoge isolatiewaarde hebben en geluidswerend zijn. Ze gaan wel 50 jaar mee en zijn daarna recyclebaar. Onze kozijnen komen standaard met de nieuwste HR++ beglazing of triple gas. HR++ is dubbel glas met een coating en een isolerend gas tussen de platen, waardoor het heel goed isoleert. Dit zorgt ervoor dat in de winter de warmte beter wordt vastgehouden en in de zomer de koele lucht beter wordt vastgehouden. Triple glas bestaat uit 3 glasplaten met een coating en isolerend gas waardoor het super goed isoleert. Daarbij biedt de overheid een subsidie van 15% van de kosten. Stel dat je alle ramen met dubbelglas vervangt door HR++ glas, dan scheelt dat zo’n € 85 tot 210 per jaar aan energiekosten, afhankelijk van de energieprijs die je betaalt.

dekleinav

Energie bespaartips van De Klein Audiovisual

Met domotica kun je slimmer omgaan met energie en je leef kwaliteit verbeteren. Je krijgt hiermee meer inzicht in o.a. het energieverbruik door een slimme thermostaat. Alle gekoppelde apparaten zoals verlichting, audioapparatuur, zonwering, beeldschermen, alarmsystemen en airco’s zijn eenvoudig te bedienen en te gebruiken. Dag- en nachtprogramma’s zorgen ervoor dat er geen energie wordt verspild. In combinatie met zonnepanelen of zonnecollectoren is het natuurlijk helemaal interessant. Zo wek je zelf groene stroom op. Slimmer en zuiniger kan bijna niet! Je wasmachine die begint te draaien wanneer je zonnepanelen veel energie produceren, de airconditioning die start net voordat je thuiskomt. Bovendien is een ander groot voordeel van domotica dat de gebruiker in staat zal zijn om de elektrische apparaten te identificeren die het meest verbruiken, welke tegelijkertijd kunnen worden gebruikt, of het gebruikte vermogen hiervan te controleren. Naast het nodige comfort heeft de integratie in het domotica systeem ook een positief effect op het milieu en je portemonnee.

waterzijdig-inregelen-cv_1

Energie bespaartips van MarttinDuurzame Energie

Laat je cv-installatie waterzijdig inregelen. Het zorgt ervoor dat het warme water op een goede manier over de radiatoren wordt verdeeld. Waterzijdig inregelen van de cv-ketel verhoogt het comfort en warmteafgifte in je huis doordat het zorgt voor een betere doorstroming van het water in de radiatoren en de warmteverdeling tussen de radiatoren. Bij een slechte verdeling zijn bepaalde kamers te warm of te koud vergeleken met de rest van je huis. Het kan je energiegebruik met 5% tot soms wel 15% verlagen. Een andere tip die Marttin wil meegeven is: vervang je douchekop door een waterbesparende douchekop. Deze laat veel minder water door. Dat bespaart niet alleen flink op de waterkosten maar ook op energie, omdat dit water niet meer opgewarmd hoeft te worden! Gemiddeld kan wel € 200,- op jaarbasis bespaard worden! In de huidige dure tijden is dat makkelijk bespaard terwijl je een fijne warme douche behoudt.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.