Search
Close this search box.

Wijn & Spijs

foto-alcohol-vrij

Geen zin in alcohol. Maak een heerlijk alcohol vrije cocktail. Bijvoorbeeld met een alcohol vrije gin of meng ginger ale met munt en gember voor een beetje pit.

foto-old-skool-gin-tonic

Heerlijk als aperitief: onze eigen Restaurant Old Skool Gin Tonic.

foto-staartstuk

Kloovenburg, Gatekeeper, Zuid-Afrika, 2021 Een heerlijke volle witte wijn. Rijpt op rvs. De wijn toont honingachtige tonen van tropisch fruit, ananas en groene appelschil. Lekker bij bijvooreeld vis hoofdgerechten. Maar ook een perfecte wijn bij een vlees voorgerecht. Zoals tartaar of carpaccio, waar
een frisse touch aan toegevoegd is.

riesling-en-ceviche

Riesling en Ceviche Bisschofliche Weinguter, riesling, Moesel, Duitsland. Mijn favoriete wijn om mee te beginnen. Een glas riesling. Geen klassieke zoete wijn maar een mooie strak droge riesling, groene tonen en ziltigheid in de afdronk. Dus een heerlijke begeleiding bij rauwe vis gerechten. Zoals sashimi, ceviche of sushi.

foto-hoofdgerecht

Wijnskool, Shiraz, Zuid-Afrika, 2019 Wat is nou lekkerder dan een Shiraz in de winter?
Mooi vol krachtig en niet teveel tannine. Lekker bij gerechtjes met een iets oosters tintje. Zoals
deze beef Rendang.

foto-kaasplank

Als heerlijker afsluiter een kaasplank. Rode Port kan natuurlijk altijd. Maar denk ook eens aan een glas witte Port van 10 Jaar oud. Mooi hout gelagerd en noot-achtige tonen, maar ook een glas sherry is heerlijk zoals de Pedro Ximinez.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.