Geen zin in alcohol. Maak een heerlijk alcohol vrije cocktail. Bijvoorbeeld met een alcohol vrije gin of meng ginger ale met munt en gember voor een beetje pit.
Heerlijk als aperitief: onze eigen Restaurant Old Skool Gin Tonic.
Kloovenburg, Gatekeeper, Zuid-Afrika, 2021 Een heerlijke volle witte wijn. Rijpt op rvs. De wijn toont honingachtige tonen van tropisch fruit, ananas en groene appelschil. Lekker bij bijvooreeld vis hoofdgerechten. Maar ook een perfecte wijn bij een vlees voorgerecht. Zoals tartaar of carpaccio, waar
een frisse touch aan toegevoegd is.
Riesling en Ceviche Bisschofliche Weinguter, riesling, Moesel, Duitsland. Mijn favoriete wijn om mee te beginnen. Een glas riesling. Geen klassieke zoete wijn maar een mooie strak droge riesling, groene tonen en ziltigheid in de afdronk. Dus een heerlijke begeleiding bij rauwe vis gerechten. Zoals sashimi, ceviche of sushi.
Wijnskool, Shiraz, Zuid-Afrika, 2019 Wat is nou lekkerder dan een Shiraz in de winter?
Mooi vol krachtig en niet teveel tannine. Lekker bij gerechtjes met een iets oosters tintje. Zoals
deze beef Rendang.
Als heerlijker afsluiter een kaasplank. Rode Port kan natuurlijk altijd. Maar denk ook eens aan een glas witte Port van 10 Jaar oud. Mooi hout gelagerd en noot-achtige tonen, maar ook een glas sherry is heerlijk zoals de Pedro Ximinez.