Search
Close this search box.

Verlichte Boerderijenroute!

Op 4 januari 2024 organiseren boeren uit Maas & Waal de Verlichte Bowerderijenroute! Geniet van een avondvullend programma en bekijk verlichte boerderijen, objecten en voertuigen. Via een audiotour kan je luisteren naar geschiedenis over het land over Maas en Waal en verhalen van de boeren. Een unieke ervaring: op 1 plek rijd je zelfs door de stal, en onderweg wordt er wat lekkers uitgedeeld.

Tijdens de route van circa 39 kilometer geniet je van een avondvullend programma. Verlichte boerderijen, objecten en voertuigen worden tentoongesteld en via een audiotour kan je luisteren naar verschillende verhalen en achtergronden over de agrarische bedrijven en omgeving.

Op het terrein van Dekkers Maasbommel is een stopplaats, daar wordt er door de boeren gratis warme chocomel met slagroom uitgedeeld en is er tijd voor een praatje. Onderweg ontvang je ook nog lekkere tussendoortjes.

Door de stal rijden

Wat is er nou leuker dan zelf met je auto door te stal te rijden? Bekijk koeien en kalfjes van dichtbij, wat een unieke ervaring.

Kidsjury

Kinderen krijgen een belangrijke rol en kunnen hiermee iets winnen. Door te stemmen op de mooist verlichte boerderij, maken ze kans op een middag met 2 beste vriendjes of vriendinnetjes op de boerderij. Vergeet ook niet een kleurplaat op te halen op de stopplaats en een marshmallow te roosteren.

Audiotour

Tijdens de route kan je luisteren naar geschiedenis over het land van Maas en Waal en verhalen van de boeren. Voor deze audiotour en de bijbehorende route wordt gebruik gemaakt van de izi.TRAVEL app. Mocht je geen gebruik kunnen maken van deze app dan kan je de route via een routeboekje volgen.

Boert Bewust

Vorig jaar is de eerste Verlichte Boerderijenroute succesvol georganiseerd in Rijk van Nijmegen. Daarom wordt het event dit jaar in Maas & Waal ook georganiseerd door de boeren, aangesloten bij Boert Bewust Rijk van Nijmegen & Maas en Waal.

Tas streekproducten

Wil je thuis nagenieten van een tas met heerlijke streekproducten? Dat kan door deze nu mee te bestellen. De goed gevulde streekproducten tas bestaat o.a. fruit, worstenbroodjes, sap, worstje, eieren, wat zoets en kortingsbonnen. De tas staat, na bestelling, voor je klaar bij de stopplaats in Maasbommel.

Tot slot is er nog een mogelijkheid voor een Meet & Greet met de boer. Wil je een leuke foto met de boer of met jouw gezelschap? We hebben een mooie fotolijst klaarstaan. Ook is het mogelijk om een vers broodje ei te verkrijgen.

De starttijden van de verlichte boerderijenroute zijn tussen 17.00 en 19.30 uur. Een kaartje (per auto) kost € 4,-. Wees er snel bij, want vol = vol. Meer informatie en tickets zie www.boerenentuinderspakkenuit.nl/evenement/verlichte-boerderijenroute-maas-waal

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.