Search
Close this search box.

Museum Tweestromenland

Eigenzinnig
Gelegen in het gezellige Beneden Leeuwen biedt Museum Tweestromenland wisselende tijdelijke exposities ondersteund door permanente exposities.
Het museum wil uitdagen en zoekt naar onderwerpen die de bezoeker soms mogen prikkelen en een beetje schuren zodat het gesprek na het bezoek nog lang gaande blijft.

Het verhaal van de regio
De vaste collectie vertelt via vier thema’s het verhaal van de regio. In de tweede permanente tentoonstelling zijn werken van de Heumense kunstenaar Jac Maris die in Beneden Leeuwen en omstreken een plek hadden, bij elkaar gebracht.

Verleden en actualiteit
In de tijdelijke exposities gaat moderne kunst een verbond aan met het verleden, heden en toekomst rondom een actueel onderwerp. Er wordt samengewerkt met professionele kunstenaars, kunsthistorici, historici , inrichters en jongeren. De tijdelijke exposities worden versterkt door (publieks)activiteiten zoals een lezing, een concert, een theaterstuk en rondwandeling. Dus houd de website of facebookpagina in de gaten.

Samenwerking met Jongeren
In september is er een tijdelijke escape room “de Swartmaakers” gerealiseerd door de jongerenraad van het museum. Ben jij ook geïnteresseerd in het Land van Maas en Waal, meld je dan aan bij de jongerenraad of wordt vrijwilliger.

TIP: Bezoek de lopende tentoonstelling Metamorfose in samenwerking met vele kunstenaars

www.museumtweestromenland.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.