Search
Close this search box.

“Meet the chef” Culinair Genieten

Sinds april van dit jaar heeft Slot Doddendael een nieuwe chef kok, Giancarlo Murgia. Een gepassioneerde kok met zijn roots stevig verankerd in de Italiaanse keuken. Met een Italiaanse vader, afkomstig uit Sardinië en Hollandse moeder werd Giancarlo al van jongs af aan meegenomen op vakanties naar zijn familie op het prachtige eiland Sardinïe. Daar stond hij al naast zijn oma om te helpen met het maken van de verse pasta’s en in Nederland hielp hij als kind al graag bij zijn oom in de slagerij.

"Meet the chef" Culinair Genieten

In Nederland stond hij aan de basis van de opening van verschillende Italiaanse restaurants, van Den Haag tot Doorwerth drukte hij een stempel op de gerechten en gaf er zijn Italiaanse twist aan. Slot Doddendael gaf hem carte blanche voor het restaurant en zo ontstond een nieuwe Italiaanse trattoria.

Als Giancarlo aan Italië denkt verschijnt er een glimlach op zijn gezicht, hij geniet in Italië van de bergen, zee, cultuur en de nostalgie van het land. De eenvoud van de keuken, de pure smaken en mooie producten typeren de Italiaanse stijl, geeft Giancarlo aan. Hij houdt zelf enorm van de verschillende soorten pasta’s en maakt bij voorkeur zijn signature dish:

Manzo – Aspargi verde – Proscuitto – Tartuffo – \Tallegio

Oftewel diamanthaas met een truffeljus met groene asperges, Parmaham en een fondu van Tallegio. Ook dit gerecht is te vinden op de menukaart bij Slot Doddendael.

De nieuwe trattoria op Slot Doddendael omschrijft Giancarlo, als “Simpel – met mooie producten en eerlijke authentieke smaken en een tikkeltje eigentijds”. De trattoria is geopend vanaf donderdag 17 uur voor het diner tot en met zondag. Op zondag wordt er tevens een lunch geserveerd. Een keer per maand serveert de chef een “Tavola Famigliare”. Een rijk gevulde tafel met traditionele Italiaanse gerechten geserveerd op schaal, met antipasti klassieke stijl, Pasta alla Nonna (de pasta op oma’s wijze) en zoetigheden. Houdt de website in de gaten!

Giancarlo en zijn team kijken er naar uit u te mogen verwelkomen!

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.