Search
Close this search box.

Leven lang leven

Ben je geboren of opgegroeid in Dreumel! Het 100 jarige Zorgcentrum St Barbara in Dreumel biedt voor ouderen de oplossing. Een prachtig gelegen huis midden in het dorp Dreumel.

In december 1921 kwamen de zusters Franciscanessen naar Dreumel en huisvestten zich vanaf mei 1922 in het klooster dat net gebouwd was voor de Dreumelse gemeenschap als gasthuis voor bejaarden. Ruim 50 jaar verzorgden zij de bejaarden in Dreumel. In 1973 namen de Broeders van het heilige kruis de zorg over voor 5 jaar en bouwden een recreatiezaal en er kwam zelfs een lift in huis. Het directeurschap werd overgenomen door de heer P.W. van Zon. Er volgden jaren van intensief verzet tegen het inleveren van verzorgingshuisplaatsen, die veroorzaakt werden door landelijke bezuinigingen. Gelukkig kon St. Barbara blijven bestaan en werd het huis in 1991 gerenoveerd . In 2002 werd het verzorgingshuis overgedragen aan de heer en mevrouw Kolvenbach.

Wonen Zorg en Innovatie

Zij kijken met een eigentijdse blik. Zo is er een start gemaakt met de thuisverzorging en dagverzorging in en om Dreumel. Ook het zorgaanbod van het zorgcentrum is met de tijd meegegaan. St. Barbara beschikt over 30 appartementen, waar verschillende vormen van zorg ingezet worden. St. Barbara innoveert door mensen dichter bij de zorg te brengen, terwijl hun onafhankelijkheid zo veel mogelijk intact blijft. In oktober 2018 zijn achter Zorgcentrum St. Barbara 6 aanleunwoningen geplaatst als tijdelijke zorgvoorziening voor een periode van 10 jaar.

Uniek Wonen

100 jaar feest

Vanaf 18 tot en met 21 mei 2022 werd met bewoners, personeel en inwoners het 100 jarig bestaan groots gevierd. Een receptie, reünie, een expositie 100 jaar zorg in Dreumel, optreden van Willeke Alberti en een Boeren bruiloft maakten het feest compleet.

Meer informatie; www.zorgcentrumstbarbara.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.