Search
Close this search box.

I♥ LVMW

Toen me werd gevraagd of dat ik vijf tips over Maas & Waal wilde geven moest ik wel even goed nadenken. Want als promotor van gemeente Wijchen kan ik wél heel veel tips bedenken! Maar het is me toch gelukt om het bij vijf tips te houden (al heb ik er toch stiekem wat extra tips erin verwerkt).

Centrum Wijchen

Iedereen die voor het eerst in het centrum van Wijchen komt is verbaasd over hoe gezellig het is! Mede door de vele gezellige terrassen op de Markt en in het Horecastraatje, waar in de zomer en de winter gretig gebruik van gemaakt wordt. En de vele leuke winkels, zoals diverse conceptstores die zich in de winkelstraten bevinden. Overigens is Theehuis ‘De Eikenhorst’ in Alverna ook leuk om te bezoeken in de zomer.

Kasteel Wijchen & Kasteel Hernen

Kasteel Wijchen kunnen we natuurlijk niet overslaan in dit rijtje. Een prachtig kasteel uit de 14e eeuw. Niet alleen een plaatje aan de buitenkant, maar zeker nu het helemaal verbouwd is van binnen een bezoekje aan het museum waard!

Kasteel Hernen is een middeleeuws kasteel wat ontzettend leuk voor kinderen is door de unieke overdekte weergangen met de ‘pratende’ lantaarn.

Heerlijkheid Leur

Als je even wil afschakelen dan kan dit nergens zo goed als in Leur. Een landgoed dat al sinds 1748 in particulier bezit is. Wandel langs de zwierige landwegen met oude lindebomen en monumentale panden, de weilanden met de Angus koeien en door de bossen met vele paddenstoelen. En vergeet vooral ook niet even langs de prachtige dorpskerk uit de 13e eeuw en het statige Huis te Leur te lopen of te fietsen en te eindigen met een warme kop chocolademelk bij de Leurse Hof.

Openluchtmuseum Batenburg

Batenburg is soort openluchtmuseum en hierdoor mega fotogeniek. Erg leuk voor hobbyfotografen zoals ik. De straten en huizen zijn pittoresk en de kasteelruïne is een pronkstuk van romantiek. En met de voetveer steek je van mei t/m september de Maas over naar Demen, gemeente Brabant.

Rosanne Pak
Rosanne Pak

ik ontdek nog steeds bijzondere plekken in de Gemeente Wijchen

Bio

Rosanne Pak (40) is vanaf 1 januari 2023 centrummanager van Wijchen centrum. Naast het promoten van het centrum van Wijchen zet ze zich met stichting Wijchen = Promoties in voor de promotie van heel gemeente Wijchen. En ontdekt ze tijdens het wandelen samen met haar partner Bas en hun twee hondjes nog steeds regelmatig bijzondere plekken in haar favoriete gemeente.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.