Search
Close this search box.

Beleef Voel Geniet

1. Beleef Theater intens!

Het Land van Maas & Waal kent drie theaters, waar je dichtbij geniet van mooie voorstellingen.

theater-Knipsel-2

Het Agora Theater in Druten biedt jou deze winter een gevarieerd programma.
Voor jong en oud is er een voorstelling . Een kleine greep uit het diverse aanbod tot 1 april 2023.

  • Katiuscia Principato “Ziza wil geen Ninja zijn” – Over worden wat je wil, en over níet worden wat je niet wil!
  • Marlijn Weerdenburg “ Mijn buik vol van de liefde” – Samen met haar band zingt Marlijn de longen uit haar lijf, maakt ze pijn bespreekbaar, maar deelt ze ook haar dankbaarheid voor het leven. Rauw en met de billen bloot, een voorstelling die gaat over de essentie van het leven.
  • Sven Ratzke “Venus & Mars” – Sven Ratzke, entertainer pur sang en een internationale sensatie, bracht publiek en pers de laatste jaren al in vervoering met zijn Bowie-shows. Met zijn nieuwe show duikt hij in zijn catalogus van de mooiste songs van de afgelopen eeuw.
    Bezoek www.agoratheater.nl/programma

Mozaiek Theater Wijchen biedt een groot aanbod aan voorstellingen, die je ook kunt combineren met heerlijke borrelhapjes arrangementen Van Sparkling Christmas tot verteltheater met Abdelkader Benali “Moeder en zoon – Te gast in de keuken van Benali”. Een bezoek aan Mozaiek maakt UIT tot een 100% beleving. Bezoek www.mozaiekwijchen.nl

Het Vestzaktheater De Molen in Beuningen biedt jou een hele speciale podiumervaring. Je zit bijna op het toneel en dat is optimaal genieten.

theater-knipsel-3

Bezoek deze winter familie, muziek en cabaretvoorstellingen zoals op 24 januari “Kom je Spelen” door Beeldmakerij Laros & De Jong en/of 28 januari “Best of 20 Years” met Stenzel en Kivits of op 26 maart “Vive La Chanson”met Britt Maria & Maurits Fondse. Bezoek www.theaterdemolen.nl

2. ontdek Musea & kastelen

de-tuut-bron-de-tuut

Stoomgemaal De Tuut

Bezoek deze winter een levend monument uit het stoomtijdperk.

Bij Stoomgemaal de Tuut waan je je even in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Het is een volledig gerestaureerd, werkend gemaal, en een testament van de eeuwige strijd tegen het water. Tijdens een bezoek leer je over de geschiedenis van watermanagement, en ontdek je wat het gemaal betekende voor de inwoners van het Land van Maas en Waal.

Tijdens de stoomweekeinden kun je het stoomgemaal van dichtbij in volle werking zien, maar een bezoek tijdens onze reguliere openingstijden is ook zeer de moeite waard: je mag het hele gemaal van binnen en buiten bekijken en met behulp van beeld, geluid en geur, prikkelen we je zintuigen. Zo nemen we je graag even mee naar vervlogen tijden.

Stoomgemaal de Tuut is een technisch, maar ook een sociaal maatschappelijk doorkijkje naar het begin van de twintigste eeuw. Je leert dus niet alleen de machines, maar ook de mensen kennen.

Een bezoek aan Stoomgemaal de Tuut past bij elk dagje uit. Als tussenstop of als eindbestemming, bij goed én bij slecht weer en natuurlijk met een lekker hapje of drankje na, in het gezellige café.

www.stoomgemaaldetuut.nl

Openingstijden November – April:
Dinsdag t/m vrijdag – 11.00 tot 16.00 uur

Museum Kasteel Wijchen

Nu te zien van 20 november 2022 t/m 8 januari 2023 Wijvenwereld

In samenwerking met Het Gebroeders van Lymborch Huis presenteert Museum Kasteel Wijchen de tentoonstelling Wijvenwereld. Een verrassende kijk op vrouwen in de late middeleeuwen. Een tentoonstelling over de positie van de vrouw in de 15de eeuw, zowel arm als rijk.

In de tentoonstelling Wijvenwereld is gedurende 7 weken een heel bijzonder object te bewonderen: het Van Bronckhorst-Batenburg Getijdenboek. Het boek, in particulier bezit, is slechts 1 keer eerder tentoongesteld. Kasteel Wijchen was in de middeleeuwen in bezit van de familie Van Bronckhorst-Batenburg. Het bijzondere getijdenboek komt dus ‘thuis’: terug in de regio waar het boek ook daadwerkelijk is gebruikt. Museum Kasteel Wijchen is dan ook erg trots dit boek te mogen tonen.

Het Van Bronckhorst-Batenburg Getijden-boek is een klein boek, circa 12 bij 8 centimeter. Bijzonder is dat het boek 7 pagina vullende miniaturen bevat. Eén daarvan is tot en met de kerstvakantie te zien in de tentoonstelling Wijvenwereld. In het getijdenboek bevindt zich een afbeelding van een rijk geklede dame, knielend op een bidstoel. Het is waarschijnlijk Catharina van Gronsveld. Ze kreeg het boek van haar man, Dirk II van Bronckhorst-Batenburg.

Museum Tweestromenland

Een eigenzinnig museum waar moderne tentoonstellingen met focus op moderne kunst en de streek samenkomen in wisselende tentoonstellingen gecombineerd met permanente tentoonstellingen over wonen, leven en werken.

Ru Paré
De tentoonstelling over Ru Paré is nu te zien. Ru Paré is een kunstenares die in Druten werd geboren. In de Tweede Wereldoorlog heeft zij de schilderskwast neergelegd en ging in het verzet. Zij heeft kans gezien om 52 Joodse kinderen het leven te redden door ze aan onderduikadressen te helpen door heel Nederland. Het Museon in Den Haag heeft hier enige jaren geleden een tentoon-stelling over gemaakt.

  • Bezoek museum Tweestromenland ook voor de permanente tentoonstellingen. Verbaas je over de de Prehistorie en de Romeinse tijd en bewonder de werken van Jac Maris. www.museumtweestromenland.nl

3. ervaar Wereldse Kunst

Sfeer in huis, lekker aan het genieten, bezoek dan eens de websites van kunstenaars uit het Land van Maas & Waal. De streek kent wereldberoemde kunstenaars zoals Ronald Tolman, Huub en Adelheid Kortekaas, Harrie Gerritz, Ad Arma , Kieta Nuij en Kenne Gregoire.

Ontdek ze vanuit je luie stoel en ga op pad. Voel je welkom in een regio, waar je ook veel kunst tegenkomt op staat.

KUNSTTIP

atelier-toonbeelden-voorbij-tip-kunst

Heb je zin om zelf aan de slag te gaan? Bezoek dan Atelier Toonbeelden en de website. Toon van Gelder, biedt samen met partner Alette jou, je familie, vrienden of collega’s een workshop op maat. Altijd welkom voor een vrijblijvend bezoek. www.toonbeelden.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.