Search
Close this search box.

SamenCirculair: In 3 stappen naar een veilig en duurzaam ict beheer

De Europese regelgeving rondom circulair ondernemerschap wordt steeds verder aangescherpt. Binnen afzienbare tijd moet er aan steeds strengere wetgeving worden voldaan. Het is nu de tijd om daarmee aan de slag te gaan en na te denken over hoe je jouw bedrijf klaarstoomt voor de toekomst. Met duurzame middelen én een goede beveiliging. Niet alleen van je ICT netwerk, maar óók van de laptops, tablets en telefoons van jouw medewerkers. SourceCare en MobileCare werken hierin samen en helpen je daarbij met hun nieuwe dienst: SamenCirculair

“Binnen SourceCare werken we veelal met de klein zakelijke klanten met zo’n 20 tot 60, soms 100 werkplekken. Dat is ook de doelgroep die we in onze winkel MobileCare bedienen. Deze klanten hebben veelal het ICT beheer in eigen beheer of zetten hier een externe partij voor in, vaak een ZZP-er. De beveiliging is bij de een beter dan bij de ander, maar waar vaak de kennis aan ontbreekt is de beveiliging van de mobiele telefoons, laptops en tablets,” vertelt Luciën Roelofs, eigenaar van SourceCare en MobileCare.

Goede beveiliging is essentieel

“Veel aandacht gaat uit naar het beveiligen van het netwerk, maar de telefoons, laptops en tablets, de mobiele devices, die aan de medewerker worden gegeven, die worden nogal eens vergeten. Terwijl het juist zo belangrijk is dat ook die apparaten goed bewaakt en gemonitord worden, zodat je er altijd zeker van bent dat die geen veiligheidsrisico vormen voor de onderneming.”

“De kans op ransomware is groot in deze tijd. Tegenwoordig kun je ransomware op het darkweb al voor €15 kopen, stuur je een mail naar zo’n 10.000 willekeurige mailadressen, dan zijn er toch altijd zeker 20 mensen die het linkje uit de verstuurde mail aanklikken. Dat zijn 20 mensen waar je geld aan kunt vragen. Je wilt niet weten hoeveel amateurcriminelen op deze manier proberen om geld te maken.”

“Zorg ervoor dat ook alle mobiele devices up-to-date zijn en gemonitord worden.”

SamenCirculair

“Wij zorgen voor de beste beveiliging van je hele ICT, inclusief laptops, tablets en telefoons. Apparaten die steeds vaker refurbished worden aangekocht. Met de aangescherpte Europese regelgeving over duurzaam ondernemen hebben de meeste bedrijven tegenwoordig in hun strategisch ondernemingsplan geformuleerd dat ze binnen afzienbare tijd volledig circulair willen zijn. Vaak wordt er dan gedacht aan het primaire bedrijfsproces: zo schaft een bouwbedrijf bijvoorbeeld elektrische kranen aan, worden er hybride aggregaten met zonnepanelen gecombineerd en mobiele windmolens gebouwd. Maar een stukje daarachter, in de backoffice, is er bij de inrichting van de ICT omgeving veel voordeel te halen door te kiezen voor refurbished apparaten. Dat zijn jong gebruikte laptops, tablets en telefoons die door ons volledig worden hernieuwd en daardoor prima functioneren, maar voor een fractie van de nieuwprijs worden aangekocht.”

“Omdat we zelf de reparaties uitvoeren, bieden we een veel langere garantie.”

“Wij zetten er standaard nieuwe batterijen in en zorgen ervoor dat ze betrouwbaar zijn. Mocht er toch nog iets mee aan de hand zijn, dan verzorgen wij de reparatie. Nog niet tevreden? Dan kan het apparaat kosteloos worden omgeruild via de swap service die we aanbieden.”

Eigen repair afdeling

“Alle apparaten worden grondig nagekeken en weer helemaal als nieuw gemaakt. Doordat we zelf de reparaties uitvoeren in onze servicewinkel zijn we in staat om een garantieperiode van 3 jaar te geven op de zakelijke toestellen die we aanbieden. Daarnaast bieden we support in de winkel en geven we advies. Niet aan het bedrijf, maar aan de medewerker zelf. Is er een probleem met het toestel dan maakt de medewerker zelf een afspraak via de bedrijfsportal. Wij zorgen ervoor dat er een berichtje uitgaat waarin de reparatie kenbaar wordt gemaakt met de vraag of het oké is om die voor een bepaald bedrag te repareren. Door zo te werk te gaan wordt de ICT afdeling van het bedrijf enorm ontlast. Zij hoeven zich niet bezig te houden met deze kleine, maar vaak tijdrovende werkzaamheden. En de medewerker is veel sneller geholpen.”

Krachtige beveiliging

“Wij zorgen er daarnaast ook voor dat de toestellen, voorzien van de juiste protocollen en encrypties, volledig beschermd zijn. En dat het de medewerker én de eigen ICT beheerder zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt: met de ingebruikname van het nieuwe device wordt je welkom geheten op het eigen bedrijfsaccount, waarna alle apps automatisch worden uitgerold op de telefoon. Daar hoef je zelf niets meer aan te doen. Mocht het voorkomen dat het apparaat gestolen wordt, dan kunnen wij op afstand alle data wissen, zodat er ook dan nooit iets in de verkeerde handen terecht komt. De mobiele apparaten worden pro-actief bewaakt en beschermd. Dat geeft veel bedrijven heel veel rust.”

Die 3 stappen:

  • Levering van refurbished device s
  • Reparatie en onderhoud
  • Volledige beveiliging

Die 3 stappen samen noemen we SamenCirculair. Je vindt er alles over op de website SourceCare: SourceCare.nl en MobileCare: MobileCare.nl

Tekst: Chantal Fransen
Fotografie: SourceCare

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.