Search
Close this search box.

StartUp Nijmegen en Mercator Launch bundelen krachten voor ondernemerssucces

In een wereld waar innovatie en ondernemerschap centraal staan, is samenwerking de sleutel tot succes. StartUp Nijmegen en Mercator Launch van de Radboud Universiteit hebben deze kracht van samenwerking volledig omarmd. Door hun krachten te bundelen, bieden zij ondersteuning aan startende ondernemers in Nijmegen en daarbuiten. Deze samenwerking is een voorbeeld van hoe gedeelde visies en missies kunnen leiden tot een dynamische en inspirerende omgeving waarin ondernemers volledig kunnen floreren.

Mercator Launch: Broedplaats voor Innovatie

Mercator Launch is een initiatief van de Radboud Universiteit en is opgericht om innovatie en ondernemerschap te stimuleren onder studenten en onderzoekers. Ze bieden uitgebreide ondersteuning aan jonge ondernemers door middel van coaching, workshops, en een sterk netwerk van experts en investeerders. Denk bijvoorbeeld aan de Summer School en het IMPROVE Programme. Met hun focus op het vertalen van academische kennis naar praktische oplossingen, helpt Mercator Launch ondernemers om hun ideeën om te zetten naar een succesvol, potentieel bedrijf.

StartUp Nijmegen: Community en Ondersteuning

StartUp Nijmegen is dé plek waar ondernemerschap en innovatie samenkomen in een energieke en ondersteunende community. Met een breed scala aan evenementen, workshops, sparsessies met ervaren ondernemers en netwerkmogelijkheden biedt StartUp Nijmegen een platform voor ondernemers om hun dromen waar te maken. Door dit te koppelen aan hun werkplek waar ondernemers elkaar elke dag ontmoeten, begeleidt

StartUp ondernemers bij elke stap van hun reis en helpt hen om hun volledige potentieel te benutten en blijvende impact te creëren.

‘’Door kennis en middelen te delen, kunnen we een breder scala aan diensten en evenementen aanbieden die zowel studenten, onderzoekers als ervaren ondernemers een enorme, inhoudelijke boost geven!’’

De Kracht van Samenwerking

De samenwerking tussen StartUp Nijmegen en Mercator Launch is gebaseerd op hun gedeelde visie om een stimulerende omgeving voor ondernemers te creëren. Beide organisaties zijn vastberaden om startups te ondersteunen en innovatie te bevorderen. Daarin richt Mercator Launch zich meer op de academische ondernemers en Startup Nijmegen op de ondernemers die op elk moment in hun leven de keuze kunnen maken om te gaan ondernemen, de zogehte ‘’zolderkamer ondernemer’’.

Een van de krachtigste aspecten van deze samenwerking is het wederzijds doorverwijzen van events en workshops. Dit zorgt voor een constante stroom van waardevolle leermogelijkheden voor de leden van beide gemeenschappen. Bovendien moedigen zij ondernemers aan om deel te nemen aan elkaars programma’s, waardoor een bredere en meer diverse netwerkomgeving ontstaat.

Succesvolle Initiatieven

Een van de meest opmerkelijke gezamenlijke initiatieven is de jaarlijkse FuckUp Night, die twee keer per jaar wordt georganiseerd. Tijdens deze evenementen delen ondernemers hun verhalen over mislukking en de lessen die ze daaruit hebben geleerd. Dit bevordert een cultuur van openheid en veerkracht, waarbij deelnemers worden aangemoedigd om te leren van tegenslagen en door te zetten.

De samenwerking tussen StartUp Nijmegen en Mercator Launch toont aan hoe twee sterke partijen in Nijmegen, door samen wte werken, een krachtige en ondersteunende omgeving kunnen creëren voor ondernemers. Door hun krachten te bundelen, zetten zij zich in om de ondernemers van morgen te inspireren en te ondersteunen, en zo een blijvende impact te maken op de toekomst van innovatie en ondernemerschap in de regio. Samen bouwen zij aan een bloeiende ondernemersgemeenschap in Nijmegen en daarbuiten.

Contact

Ben jij benieuwd wat StartUp Nijmegen voor jou kan betekenen? En welke samenwerk-ingen ze hebben met de regio? Kijk eens op hun website. Je kan een gratis sparsessie met een ervaren ondernemer inplannen of onbeperkt workshops en evenementen in je agenda prikken. Alles om jou op weg te helpen in het ondernemersavontuur. www.startupnijmegen.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.