Search
Close this search box.

Laatste kans om gratis cursussen te volgen

Het is alweer november. Tot en met december mag Van Kraaij Educatie in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gratis ontwikkelactiviteiten aanbieden aan eenieder die een band met de Nederlandse arbeidsmarkt heeft. Duizenden betrokkenen hebben de afgelopen maanden zich verder ontwikkeld door een cursus, e-learning, seminar of coachingstraject te volgen. De cursussen vinden klassikaal maar ook online plaats om mensen uit alle hoeken in Nederland een kans te geven. Deze laatste twee maanden starten er nog enkele cursussen, maar het gros is afgerond. Wel is ons e-learningplatform nog tot 31 december online en tot die datum kun je dus nog een gratis e-learning volgen. Hieronder legt Shanna uit waarom een e-learning een goed alternatief is voor een live cursus.

Laatste kans om gratis cursussen te volgen

De voordelen van een e-learning

Heb jij wel eens nagedacht om een e-learning te gaan volgen? Wat houdt je tegen en waarom zou je het wel doen? Een e-learning kun jij volgen op een moment dat het jou uitkomt. Op je vrije dag, in het weekend of lekker ’s avonds op de bank. Het voelt minder als een verplichting omdat je er niets voor hoeft te verzetten. Je kunt hem op je eigen tempo volgen en is iets niet helemaal duidelijk? Dan volg je de module gewoon nog een keer. Een e-learning kost over het algemeen dan ook minder tijd dan een klassikale cursus omdat je zelf het tempo kan bepalen.

Als er voordelen zijn, zijn er dan ook nadelen?

Omdat je een e-learning in je eigen omgeving op jouw gekozen tijdstip kunt volgen is het ook wat lastiger om er echt voor te gaan zitten. Het voelt misschien te vrijblijvend. Ook kun je natuurlijk gewoon de toetsvragen opzoeken wanneer je bezig bent en dit kan in een klassikale cursus natuurlijk niet. Maar wie heb je daarmee? Alleen jezelf. Want op deze manier kost het én tijd, én je steekt er iets van op. Dus niet doen. Kies een rustig moment uit wanneer je geen huishouden hebt liggen wat op je staat te wachten of gezinsleden die jou af kunnen leiden.

“Filmpjes waren heel duidelijk en ik kon zelf bepalen wanneer ik ging werken aan de activiteiten – Mevrouw Demiroz”

Een e-learning is een volwaardig alternatief

Uit meer dan 300 studies van 1991 tot 2005 is gebleken dat met een e-learning leerresultaten worden bereikt die vergelijkbaar zijn met die van traditionele methoden. Dit geldt voor instructievormen die betrekking hebben op kennis, vaardigheden en gedrag. E-learning is dus een volwaardig alternatief voor contactonderwijs. (Bron: https://link.springer.com/article/10.1007/BF03081798)

Dus waarom zou je er niet aan beginnen? Zijn de voordelen van een e-learning duidelijk genoeg om jou over te halen om een e-learning te volgen? Van Kraaij Educatie biedt meer dan 20 verschillende e-learnings aan.

Onlangs zijn er nog nieuwe e-learnings toegevoegd zoals een Wijncursus voor Horecaprofessionals en de Vervolgcursus Excel. De e-learning Basiscursus Excel is bij Van Kraaij Educatie veruit de meeste populaire e-learning en daarom is onlangs de e-learning vervolgcursus Excel toegevoegd.

Bij de meeste e-learnings hoort ook lesmateriaal zoals een volwaardig lesboek. Deze mag de deelnemer dus ook houden.

Tekst: Shanna van Rossum – van Breukelen
Shanna werkt als content creator bij Van Kraaij Educatie en heeft het e-learningplatform opgezet.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.