Search
Close this search box.

Kleinschalig nieuwbouwproject in het groen

Op de hoek van de Burgemeester van Suchtelenstraat en de Houtduiflaan in Beuningen gaat binnenkort een aantrekkelijk nieuwbouwproject van start: De Hutgraaf II. Een prachtige omgeving met veel groen, dichtbij het centrum en op een steenworp afstand van Nijmegen. En dat spreekt aan: er is al veel animo voor de woningen die hier straks zullen verrijzen. Diederik Fokke, RT makelaar taxateur en eigenaar van Uw Huismakelaar in Beuningen is enthousiast en kan niet wachten om de huizen die er gaan komen bewoond te zien. Ik spreek hem op een zonnige dag bij hem op kantoor waar ik een even zonnig welkom kreeg.

“Met alle onderzoeken die standaard uitgevoerd worden bij dit soort nieuwbouwprojecten duurt het voor je gevoel altijd te lang voordat er daadwerkelijk met de bouw begonnen kan worden. Maar we zijn inmiddels een heel eind en hopen na de zomer te kunnen starten. Ik kan niet wachten.”

Levensloopbestendige woningen

“Veel mensen kennen de plek waar de huizen gaan komen goed. Hier was vroeger de midgetgolfbaan. Een mooie centraal gelegen locatie in het groen. De nieuwe woonbuurt die er gaat komen zal die groene uitstraling ook behouden. De woningen worden duurzaam gebouwd. Gasloos en met duurzame materialen opgebouwd. Het wordt een groene woonbuurt met 15 energiezuinige patiowoningen met alle noodzakelijke voorzieningen op de begane grond. Daarnaast komen er 7 levensloopbestendige rijwoningen. De animo is nu al behoorlijk, niet alleen van mensen uit de regio. Ik krijg geïnteresseerden uit heel Nederland. Dat zegt wel iets over de behoefte die er is naar dit type, generatieproof, woningen. Daar zijn er gewoonweg veel te weinig van.”

Duurzame leefomgeving

“De architect, Wil Janssen, heeft bewust gekozen om er een soort eiland van groen van te maken. Op verschillende plekken komen waterbekken die voor een natuurlijke afwatering gaan zorgen. Door natuurlijke materialen in de gevel te verwerken krijg je een mooie en eigenzinnige uitstraling. De geschakelde woningen worden vrij laag gehouden, zodat ze minder zichtbaar in het straatbeeld zijn. De aannemer die de woningen gaat bouwen, Hendriks uit Oss, heeft ook een duidelijke visie op duurzaam bouwen. Ze leggen de duurzaamheidslat hoog en kiezen er bewust voor om aan projecten als de Hutgraaf II mee te werken.”

Co creatie

“We werken in dit project samen met makelaarskantoor De Lorijn uit Druten. De Lorijn heeft zich gespecialiseerd in de particuliere woningmarkt en het is prettig om met hen samen te werken. Zij vinden het, net als wij, belangrijk om open en transparant te zijn. Ook bij hen is die persoonlijke touch, dat laagdrempelige handelen tweede natuur. Datzelfde geldt voor onze opdrachtgever en initiatiefnemer van de Hutgraaf II: De Bunte vastgoed. Vernoemd naar het karakteristieke pand “De Bunte”, hun hoofdkantoor, in Ede. Ook met hen zijn de lijnen kort en kan er snel geschakeld worden. Die werkwijze staat mij aan, zo gaan wij zelf ook te werk.”

Met de 22 woningen van de Hutgraaf II breidt de Hutgraaf weer een stukje uit. Kleinschalig en levensloopbestendig, juist voor senioren een aantrekkelijke optie.

Meer weten over de Hutgraaf II?
Neem een kijkje op de website: hutgraaf.nl.

Over Diederik Fokke

Diederik is een groot deel van zijn werkzame leven al actief in de makelaardij. Samen met zijn vrouw Petra is hij eigenaar van Uw Huismakelaar in Beuningen. Waar zij vol enthousiasme werken aan de aankoop, verkoop en taxatie van woningen. Ze worden daarin bijgestaan door makelaarsassistent Ella van Duinen-Dam, die als ware duizendpoot opgeruimd het werk oppakt en iedereen een warm welkom heet. De deur bij de Huismakelaar staat altijd open. Je wordt er gastvrij ontvangen en er wordt goed met je meegedacht over de aan- dan wel verkoop van je woning. Het team is klein en de lijnen kort. En dat willen ze ook zo houden: “Ik hou van mijn werk, denk nog lang niet aan stoppen. Waarom zou ik? Als ik elke dag nog met plezier mijn werkzaamheden oppak? De samenwerking met mede makelaars als De Lorijn zoals in dit project, het contact met mijn klanten; het geeft me energie. En dat vind ik belangrijk. Werk moet uiteindelijk wel leuk zijn. En dat is het mijne zeker.”

Tekst: Chantal Fransen Foto: Diederik Fokke

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.