Search
Close this search box.

Hormes

Hoe stel je een goed team samen? En hoe zorg je ervoor dat het team zo op elkaar ingespeeld raakt dat het goed blijft functioneren? Óók als de tijden moeilijker zijn? Ted Renkens, manager bouw en logistiek bij Hormes, is ruim 20 jaar werkzaam bij deze bouwmaterialen leverancier en weet daardoor bijna alles over bouwmaterialen, maar hij weet uit hoofde van zijn functie zeker zo veel over mensen. We vroegen Ted: “Waar let jij op bij de samenstelling van je teams?”

Bio

Bedrijfsnaam: Hormes
Vestiging: Wijchen
Aantal medewerkers: 30
Branche: Bouwmaterialen

Mensenkennis

“Zeker in deze tijd van arbeidskrapte heb je de mensen helaas niet voor het uitkiezen. Om een goed team samen te kunnen stellen moet je soms ook een beetje geluk hebben met wie er binnen komt wandelen voor een sollicitatiegesprek. Al op dat eerste moment weet je eigenlijk al of dit iemand is die past binnen het team. Een team bestaat per slot van rekening uit mensen. Die persoonlijke klik daarin is belangrijk.”

Goede mix

“Binnen het ideale team heb je een gezonde mix van verschillende typen mensen. Je hebt naast de zogeheten “groen/blauwe” mensen ook “rood/oranje” types nodig. Zo vul je elkaar aan en wordt het een prettig geheel. Want het allerbelangrijkste is toch dat mensen met plezier naar hun werk gaan. Daar gaat dan ook de meeste aandacht naar uit. Dat persoonlijke praatje, aandacht voor wat er bij iemand thuis speelt, maar ook even de handen uit de mouwen om iemand te helpen met zijn werk bijvoorbeeld.”

Betrokken medewerkers

“Ieder teamlid heeft zijn eigen rol binnen dat team te vervullen. Zijn eigen taken, maar ziet ook wat er om hem heen gebeurd. Zet een tandje bij als het nodig is en doet suggesties om bijvoorbeeld de winkelvloer nét wat handiger in te delen. Ik vraag daar ook actief naar en luister, zij zijn per slot van rekening altijd op de vloer en weten dan ook het best waar er verbeteringen te behalen zijn. Die eigen verantwoordelijkheid voor jouw eigen taken, maar ook naar het bedrijf als geheel. Dat helpt om die samenhang tussen mensen onderling sterker te maken en de betrokkenheid naar het bedrijf te vergroten.”

“En dan kan het best zo zijn dat je soms mensen aanneemt die op het eerste gezicht misschien niet helemaal in het profiel passen, maar waar je, als je er wat tijd in steekt, toch een hele goede teamlid aan hebt.”

Tekst: Chantal Fransen
Foto: Hormes

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.