Search
Close this search box.

Wereldspeler in kroonluchterverhuur

Met een team enthousiaste, hardwerkende mensen en een kleine kring van zelfstandig werkende professionals om zich heen verzorgt Showlight licht en geluid bij grote evenementen en levert het kroonluchters voor luxe bruiloften en partijen. De klantenkring bestaat uit grote namen uit de showbizz en designers. Iconen van deze tijd schakelen Showlight uit Winssen in als ze iets te vieren hebben. Hoe is Showlight gestart en hoe zijn ze zover gekomen? We vragen het aan Michel van Dolderen, die sinds jaar en dag betrokken is bij dit inspirerende bedrijf.

“We zijn begonnen als een licht technisch bedrijf. We touren met bands en doen daarmee allerlei diverse locaties aan. Goede verlichtingen geluid maken een avond, zorgen voor sfeer en verhogen de beleving. De verhuur van kroon-luchters is daar op een organische manier uit voort gekomen. Inmiddels zijn wij de grootste aanbieder van kroonluchters. We hebben 700kristallen kroonluchters in 30 verschillende mo-dellen in de verhuur. We bedienen daarmee de rijksten der aarde. Zo werken we o.a. voor El-ton John, Jean Paul Gaultier, Chanel en bekendeTV-programma’s. Onze opdrachtgevers zijn de event- en wedding planners die private events organiseren. We zijn dan ook vaak gebonden aan een geheimhoudingsplicht waardoor we niet alles kunnen blootgeven over de opdrachten die we gedaan hebben.”

Altijd een stap verder

“De basis van ons succes ligt zonder twijfel bijons team. Ieder van ons denkt altijd een stapje verder. We kijken kritisch mee en gaan pas naar huis als iedereen helemaal tevreden is. Niemand van ons denkt in problemen, we kijken altijd naar oplossingen. Elk teamlid is erop gebrand om de beleving van de gasten te maximaliseren. Dat enthousiasme werkt aanstekelijk op elkaar. Het team is een geoliede machine met mensen die er altijd voor gaan. Dat geldt voorde technicus, maar ook voor de chauffeur die ervoor zorgt dat alle spullen netjes en op tijd geleverd worden.”“We gaan heel Europa door, maar werken net zo graag mee aan het organiseren en inrichten vanBeuningen on Ice bijvoorbeeld. We ondersteunen lokale maatschappelijke initiatieven als Vrijpop en het carnaval. Op die manier professionaliseren we dit soort initiatieven. De eerste stap naar internationaal succes is in Duitsland gezet met de levering van 6 kroonluchters vooreen evenement via een Duitse cateraar. We hebben ons verdiept in de Duitse cultuur, hun manier van zakendoen en hebben de taal geleerd. Als je dat respect toont en die aandacht schenkt dan “klappt das” zoals de Duitsers zeg-gen. Als snel volgden Zwitserland, Engeland,Ierland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk. In Spanje is inmiddels een zelfstandige 2e vestiging van Showlight. Uiteindelijk draait alles om de kwaliteit die je biedt.”

“Van stekker tot laatste lamp: het moet altijd perfect zijn.”

Broadcasting

“Die kwaliteit bieden we in onze licht technische werkzaamheden en in de verhuur van de kroonluchters, we bieden het ook in de broadcasting tak van Showlight. De broadcasting is ontstaan uit de radio hobby die eigenaar Willem en ik vroeger hadden. Ook binnen deze divisie zie je dat het enthousiasme en de tomeloze energievan Willem ervoor zorgt dat ook dit een succes is. Hij is echt de drijvende kracht achter alles wat we doen. Willem ziet kansen en denkt in oplossingen. Zo is de broadcasting echt van de grond gekomen toen Willem de vraag zag die erin de markt was om ook buiten de studio radioprogramma’s te maken. We hebben toen eenradio unit ontwikkeld die in een half uur op te bouwen is. Daarmee maken we nu nog steeds radioprogramma’s op locatie, bij bedrijven bijvoorbeeld die eens iets anders willen dan het gebruikelijke personeelsfeestje.”

“Al met al. De afgelopen tijd was het niet altijd even makkelijk en ook in de toekomst liggen er genoeg uitdagingen. Maar met het team dat we hebben en de kansen die er nog altijd zijn kijk ik met vertrouwen en plezier naar de toekomst. We gaan een mooie zomer tegemoet!”

www.showlight.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.