Search
Close this search box.

Heel Europa aan de verse fruit- en groentesappen dankzij Fruity Line

Langs de A15 in het plaatsje Ochten staat een prachtig internationaal bedrijf; Fruity Line. Een producent in versgeperste fruit- en groentesappen en smoothies. Sinds de oprichting in 2008 is Fruity Line flink gegroeid. Van het kleinschalig produceren van verse sappen tot aan levering in ruim 22 verschillende landen door heel Europa. .

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van gezonde voeding. Groente en fruit zijn daarbij een belangrijk onderdeel om dagelijks onze gezonde voedingsstoffen binnen te kunnen krijgen. Fruity Line voorziet klanten in deze vraag naar verse, gezonde gemaksproducten. Sinds 2015 is Fruity Line Europees marktleider en het bedrijf doet er alles aan om deze titel te blijven vervullen.

Verse grondstoffen

Bij Fruity Line staat een ding bovenaan en dat is kwaliteit. Verse grondstoffen worden over de hele wereld ingekocht. Afhankelijk van seizoen, klimaat en waar op dat moment de beste grondstoffen te koop zijn worden grondstoffen afgenomen. Appels, sinaasappels, spinazie, gember. Het kan zo gek niet zijn of Fruity Line gebruikt het in haar producten. Alle sappen zijn “cold pressed”, dit houdt in dat alle ingrediënten koud worden geperst. Er komt geen verhitting aan te pas.

Naast fruit- en groentesappen bestaat het uitgebreide assortiment uit smoothies, shots, biologische en custom-made recepten. Fruity Line levert zowel eigen label als private label aan de horeca, groothandels, out-of-home markten en supermarktorganisaties in heel Europa. In de fabriek wordt het gehele proces van het persen van de grondstoffen tot het etiketteren van de flessen zelf uitgevoerd.

“Als Fruity Line zijn we voortdurend op zoek naar innovaties in verse groente- en fruitsappen”

Hogedruk technologie

“Voor verse vruchtensappen zagen wij een markt, ook in Europa. Met een korte houdbaarheid van 7 dagen was de houdbaarheid lastig. Toen hebben we besloten om te zoeken naar een technologie waardoor onze verse producten langer houdbaar gemaakt konden worden. Zo zijn we bij de hogedruk technologie (HPP) uitgekomen, waardoor we een houdbaarheid konden geven rond de 30 dagen” aldus Mark Bruijn, een van de oprichters.

De producten worden eerst geperst en gebotteld. De flessen sap worden daarna in een tunnel geschoven die vervolgens wordt gevuld met water. De druk in de machine kan oplopen tot zo’n 6.000 bar. Onder deze druk worden alle bacteriën, schimmels en gisten uitgeschakeld, maar blijven alle voedingsstoffen en vitamines behouden. Er wordt geen gebruik gemaakt van toegevoegde suikers, smaak- en geurstoffen.

Door de HPP-techniek is Fruity Line in staat om heel veel productinnovaties te doen met specifieke kruiden en melkvarianten die eigenlijk onmogelijk waren in vers.

Kantoor meeting
Kantoor meeting

Fruity Line geeft om de wereld

De strategie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen richt zich op verschillende gebieden. Een van de aandachtspunten is de focus op milieuvriendelijke verpakkingen, een continue zoektocht om het gebruik van materialen te verminderen en om te zetten naar duurzame materialen. Daarnaast is Fruity Line vooruitstrevend in het hergebruiken van grondstoffen, er is nauwelijks afval. De meeste reststromen zijn geschikt voor veevoer. Iedere dag vertrekken er trailers vol met sinaasappelschillen van het terrein van Fruity Line.

Pers afdeling
Pers afdeling

Grote werkgever in de regio

De groei brengt ook met zich mee dat Fruity Line een grote werkgever is in de regio. Inmiddels werken er zo’n 550 medewerkers bij Fruity Line en dit blijft groeien. Er zijn veel verschillende afdelingen en functies, van productontwikkeling tot aan logistiek, van administratief tot aan monteur bij de technische dienst. Werken bij Fruity Line betekent werken in een informele omgeving, collega’s hebben het gezellig met elkaar en de directie is betrokken bij alle afdelingen. Medewerkers zijn trots op de producten en er heerst een echte aanpakkerscultuur.

Benieuwd naar wat Fruity Line als werkgever kan betekenen? Scan de QR code of kijk voor meer informatie en de actuele vacatures op werkenbijfruityline.nl

Oprichter Mark Bruijn
Oprichter Mark Bruijn

Uitbreiding productiefaciliteit

Plannen voor de toekomst? “We willen marktleider blijven op het gebied van verse fruitsappen.

Ondanks dat alles in de winkel duurder wordt, zien we de vraag naar onze gezonde sappen niet zakken. Trends als focus op gezondheid en gemak blijven onverminderd belangrijk voor onze consument, dus ook voor dit jaar verwachten we de groei verder te kunnen continueren”, aldus Mark Bruijn.

Aan de A15 wordt hard aan de weg getimmerd voor een nieuwe productiefaciliteit. Er wordt een nieuw gebouw van 8000 vierkante meter gebouwd. De verwachting is dat deze nieuwe productiefaciliteit eind 2023 in gebruik wordt genomen. Iets waar Fruity Line ontzettend trots op is. Daarnaast bestaat Fruity Line dit jaar 15 jaar, een mooie mijlpaal.

Meer informatie: www.fruityline.nl

Tekst: Loet van Bergen en Foto’s Fruity Line

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.