Search
Close this search box.

Dossier Financieel: Health & High tech generator

Thuishaven van tech wereldspelers als NXP, Ampleon en Nexperia en met vooraanstaande gezondheidsorganisaties als het Radboudumc en de Maartenskliniek ademt Nijmegen health en high tech. Bakermat van veel innovatieve initiatieven. Briskr, één van de ondersteuningsprogramma’s verbonden aan het Startup Fonds Gelderland, ondersteunt elke ondernemer die zich binnen het veld van health en high tec beweegt. Zo zorgen ze ervoor dat de ondernemers in kwestie hun impact vergroten en een significante positieve bijdrage leveren aan Nijmegen en aan de wereld. Martijn Kriens, programmamanager van Briskr vertelt ons in dit artikel meer over waar Briskr voor staat en voor wie zij zich inzetten.

Financiën en praktische ondersteuning

“In samenwerking met OostNL, de kennisinstellingen, provincie en gemeente zijn we al in een vroeg stadium betrokken bij financiering van start en scale ups. De ondernemer heeft via ons netwerk toegang tot risicokapitaal via business angels, durfkapitaal en leningen die tegen gunstige tarieven worden verstrekt, de zogeheten zachte lening. Naast deze financieringskansen bieden we inhoudelijke programma’s over ondernemerschap. Naast de grote health en tec organisaties die hun expertise en netwerk openstellen binnen het Briskr consortium hebben we supporting partners die hun professionele kennis ter beschikking stellen oa via het Business Angels Netwerk. Het zijn de business angels met een grote staat van dienst en een ruime ervaring in ondernemerschap. Juist met die expertise vervullen ze een grote behoefte.”

“Op dit moment hebben we meer dan 100 business angels die hun kennis ter beschikking stellen en praktische ondersteuning bieden. Regionale partijen als Poelman van de Broek, BDO en de Rabobank om er maar een aantal te noemen. Partijen die weten hoe te ondernemen en het belang zien in een groei van nieuw ondernemerschap.”

“Wij helpen start en scale ups met alles wat er nodig is om succesvol te zijn. Daar zetten we een groot netwerk aan professionals en ervaren ondernemers voor in.”

Supporting partners

“De ondernemers die onze ondernemers helpen bij praktisch alles wat er op hun pad komt, zijn ondernemers die begrijpen wat er nodig is om een succesvol ondernemer te zijn. Daarmee vergroten ze de kans op een significante doorgroei, zodat zij op hun beurt hun maatschappelijke rol kunnen vervullen. Onze supporting partners zorgen ervoor dat de focus naast inhoud ook op ondernemerschap blijft. De 9 supporting partners die zich daar nu voor inzetten delen hiertoe hun specifieke kennis en expertise. Gezamenlijk bieden ze een brede waarde aan kennis: juridisch, financieel, certificeringen, ondernemerschap, patenten… op elk gebied wordt er iets geboden.”

Kritische blik

“De supporting partners betalen om mee te doen. En het bedrag dat zij bijdragen bovenop de tijd die zij steken in de support en begeleiding is behoorlijk. Voldoende om kritisch te blijven kijken naar de resultaten en feedback te geven. Ook hun doelstelling is de realisatie van een levensvatbare bedrijven, waar zij uiteraard op termijn zaken mee kunnen doen.”

“Je kunt pas echt impact maken als wetenschappelijke kennis gecombineerd wordt met goed ondernemerschap. Er is een groot verschil tussen gesubsidieerde organisaties en commerciële ondernemingen. De prikkel die commerciële partijen krijgen om succesvol te blijven mist bij organisaties die zich met gegeven geld volledig op de inhoud kunnen richten. Je ziet dan toch dat er stokpaardjes ontstaan. Stokpaardjes die in een commerciële omgeving direct door de markt gecorrigeerd worden als deze geen aansluiting vinden bij de marktvraag. Je hebt als commerciële partij je toch te richten op de klant, die andere wensen kan hebben dan dat jij in een beschermde omgeving wellicht kunt bedenken. Die combinatie van wetenschap én ondernemerschap, de combinatie van financiering én praktische ondersteuning, maakt Briskr een heel krachtig ondersteuningsprogramma.”

“Onze supporting partners weten wat er komt kijken bij goed en succesvol ondernemerschap.”

Briskr Academy

Er komt veel kijken bij het in de markt zetten van een onderneming. Naast een geweldig idee is het van belang dat je weet wie je klant is en hoe de markt in elkaar steekt, heb je zowel geld nodig als een goed business model en de juiste persoonlijke én teams skills. De kennis en kwaliteiten die nodig zijn, zijn legio. De Briskr academy is met oog hierop opgericht en ondersteunt hierin. Naast workshops en trainingen wordt kennis gedeeld en bewustzijn vergroot.

Meer weten over Briskr?
Neem een kijkje op de website: briskr.eu.

Foto: Briskr
Tekst: Chantal Fransen

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.