Search
Close this search box.

Onboarden van medewerkers

Tijdens een onboarding wennen nieuwe medewerkers aan hun nieuwe baan op het gebied van gedrag, sociale verwachtingen en prestaties.

De onboarding vormt daarom een belangrijke link tussen recruitment en het dienstverband. Maar liefst 22% van de organisaties heeft geen formeel traject ingericht voor onboarding, maar rekent er wel op dat bestaande medewerkers nieuwe collega’s hierin meenemen. Ook zijn er bedrijven die ervoor kiezen om nieuwe medewerkers in te werken aan de hand van fysieke trainingen en activiteiten. Sommige organisaties zetten hiervoor best-in-class strategieën in om nieuwe collega’s te inspireren en motiveren.

Niet alleen het inwerkprogramma is belangrijk in dit proces, maar ook de sociale integratie van de nieuwe medewerker is van belang. Medewerkers vormen in de eerste dagen een beeld van de organisatie en dus over hun toekomst binnen deze organisatie. Een goede eerste indruk is daarom belangrijk3. Een effectieve en inspirerende onboarding verlaagt het personeelsverloop en verhoogt de productiviteit van je medewerkers. Het zorgt voor meer binding tussen medewerkers en de organisatie en versnelt het inwerkproces

Preboarding

Voor een vliegende start is het handig als jouw nieuwe collega’s al vóór de eerste werkdag bekend zijn met de basisinformatie over de organisatie en hun nieuwe functie. Deel bijvoorbeeld alvast inlogcodes, huisregels en kledingvoorschriften. Je kunt werkinstructies en protocollen ook vooraf bekendmaken en deze verder toelichten in de eerste week. Een pre-boarding verkort uiteindelijk de inwerktijd en voorkomt een informatieoverlast bij een nieuwe medewerker tijdens de eerste werkdag.

“Organisaties met betrokken medewerkers zijn 21% winstgevender dan bedrijven die weinig betrokken medewerkers in dienst hebben”.

Wij hebben een online academy waarin we een op maat gemaakt onboardingstraject kunnen klaarzetten voor jouw personeel. Wanneer je aan de slag gaat met digitale onboarding, worden er verschillende processen geautomatiseerd. Dit werkt een stuk effectiever.

Meer informatie over een efficiënte onboarding van medewerkers? Download dan onze gratis whitepaper via: vkedu.nl/whitepaperonboarden

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.