Search
Close this search box.

Familiebedrijf met meer dan 60 jaar ervaring in autobanden

Van der Weerden Autobandenservice is een echt familiebedrijf. “Mijn opa is net na de oorlog begonnen met de verkoop van banden vanuit een pand in Nijmegen”, vertelt Robin van der Weerden die samen met zijn broer Marck de derde generatie vormt. Zo’n 35 jaar geleden hebben zij het bedrijf van hun vader overgenomen die voorheen een bedrijf in Truck- en Busbanden had in Nijmegen dat later is verhuisd naar Weurt. Na de oliecrisis in 1973 is mijn vader overgestapt op autobanden voor personenauto’s. In 1979 zijn we verhuisd naar een pand aan de Van Heemstraweg in Beuningen.”

Anno 2021 is Van der Weerden Autobandenservice een modern autobanden servicebedrijf voor verkoop en montage van autobanden voor personenauto’s, bestelauto’s, caravans, campers en aanhangers. “Daarnaast leveren we ook accu’s en uitlaten, maar dat is niet de core business van ons bedrijf”, licht Robin toe. “De taken tussen mij en Marck zijn goed verdeeld. Ik ben verantwoordelijk voor de administratie en doe een deel van de werkplaats, terwijl Marck de bestellingen doet en de montage van de autobanden in de werkplaats verzorgt”, aldus Robin.

Montage van autobanden
“Onze specialiteit is de montage van autobanden voor zowel de particuliere en zakelijke markt”, zegt Marck. “Met klanten uit de hele regio van Nijmegen tot Tiel. We hebben veel trouwe klanten. Sommigen zijn al meer dan 40 jaar klant bij ons. Reclame maken hoeven we bijna niet te maken omdat iedereen ons kent in de regio. Dit vanwege onze kennis en advies ten aanzien van de juiste band onder de juiste auto en onze vakkundigheid. Wij zijn ook niet aangesloten bij een keten, maar een volledige onafhankelijk autobandenspecialist. Daarmee onderscheiden we ons ook in de markt. We merken regelmatig dat er verkeerde banden onder de auto’s zitten. Bijvoorbeeld als je een SUV-auto hebt dan moet je daar een SUV-band onderzetten. Niet elke band is geschikt voor iedere auto. Wat te maken heeft met de kwaliteit en de opbouw van de band. Dat vraagt om kennis en ervaring die we hier in huis hebben. Daarnaast volgen we regelmatig scholingen bij de bandenleveranciers die ons tevens op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen op bandengebied. In die zin is er op bandengebied veel veranderd in de afgelopen decennia. Vroeger had je alleen zomerbanden. Daar zijn winterbanden en de 4 seizoenbanden bijgekomen. Omdat we onze klanten zo snel mogelijk willen bedienen, hebben we alle topmerken banden op voorraad zodat klanten nooit ter vergeefs hoeven aan te kloppen bij ons.”

Toekomst
In al die jaren dat het bedrijf bestaat, runnen Robin en Mark nog steeds met z’n tweeën de zaak. Extra personeel wordt momenteel ingezet bij de wissel van zomerbanden naar winterbanden. We vinden het allebei nog steeds leuk werk. Zeker gezien de tevreden klanten die we hebben. Daar doe je het voor. Voorlopig gaan we gewoon door en zijn we bezig met de ontwikkeling van mogelijke verhuis en nieuwbouwplannen. Want hier groeien we langzaam uit ons jasje”, merkt Marck tot slot op.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.