Search
Close this search box.

Businessclub Leones: Uniek netwerk van en voor ondernemers

Voetbalverenigingen kunnen tegenwoordig niet meer zonder hun sponsoren. Of het nu gaat om kleding, onderhoud van de velden en gebouwen of activiteiten, zonder financiële ondersteuning kun je als club niet blijven bestaan. Dat geldt ook voor Leones in Beneden-Leeuwen, waar 40 ondernemers zich via hun businessclub inzetten voor een gezonde financiële toekomst van de club. De redactie van In2MaasenWaal sprak met bestuursleden Hans van Leeuwen en Rob Fogteloo.

Bestuur sv Leones

“De businessclub is 30 jaar geleden opgericht om extra kapitaal te genereren toen het financieel wat minder ging met Leones”, vertelt Hans van Leeuwen. “Er waren toen 28 leden. Vandaag de dag hebben we 40 businessclub leden en 110 bordsponsoren. De businessclubleden betalen een vast bedrag van 900 euro per jaar. Van deze inkomsten kunnen we enerzijds Leones de benodigde financiële middelen verschaffen om te investeren in bepaalde activiteiten zoals bijvoorbeeld voor de jeugd of een dartbord in de kantine. Anderzijds worden de inkomsten besteed aan de zakelijke belangen van de businessclub leden. Zo wordt het zaken doen tussen Ieden gestimuleerd en worden er periodieke netwerkbijeenkomsten belegd, waarbij uitwisseling van informatie en gezelligheid centraal staan”, aldus Van Leeuwen.

“Onze businessclub is zeker geen high society”, vult Rob Fogteloo aan. “We zijn niet van de stropdassen. Het is een gemoedelijke club die ontstaan is uit lokale ondernemers die Leones een warm hart toedragen en die elkaar willen leren kennen en met en voor elkaar opdrachten genereren. De businessclub maakt onderdeel uit van de vereniging. Daardoor hebben we hele korte lijnen naar de diverse commissies die verantwoordelijk zijn voor o.a. werving en onderhoud sponsoren, het organiseren van evenementen voor de businessclub, PR en debiteurenbeheer”, aldus Fogteloo.

Activiteiten

“Leden van de Businessclub Leones maken deel uit van een uniek platform voor ondernemers, met daaraan gekoppeld talrijke zakelijke mogelijkheden”, is de overtuiging van Van Leeuwen. “Naast de thuiswedstrijden van Leones worden gedurende het voetbalseizoen aantrekkelijke activiteiten georganiseerd, waaronder lunches, borrels, bedrijfsbezoeken en presentaties. Activiteiten waarbij men op een prettige en informele wijze kennis kan maken met nieuwe relaties, dan wel de huidige contacten kan aansterken.

De volgende bijeenkomst is op 5 november a.s. We houden dan een grote veiling en hebben 80 ondernemers uitgenodigd met als spreker Klaas Wilting. De veiling is ten bate van de club. Een aantal ondernemers hebben prijzen ter beschikking gesteld die we per opbod gaan veilen. Daarnaast is er volop gelegenheid om te netwerken met elkaar.” Van Leeuwen en Fogteloo geloven in de kracht van lokaal netwerken en daar spelen we als Businessclub graag een verbindende rol in.

Toekomst

Businessclub Leones heeft een duidelijke ambitie om te groeien en nieuwe leden zijn dus van harte welkom. Kom een keer naar een van onze bijeenkomsten om de sfeer te proeven en te kijken of je je op je gemak voelt. De combinatie van sport en business is al jaren een succesvol marketinginstrument. Businessclub Leones biedt de lokale ondernemers een platform hiervoor.

“Het is niet alleen ons doel om inkomsten te genereren maar ook om sociaal bezig te zijn, want Leones heeft ook een sociale functie in het dorp.

– Fogteloo

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.