Search
Close this search box.

Dossier Duurzaam digitaal ondernemen: Bedrijfsprocessen digitaliseren zonder code. Optimeister opent een nieuwe wereld

Fritz Wierper dook begin 2022 met zijn bedrijf Optimeister in een nieuwe vorm van digitale oplossingen die in toenemende mate worden aangeboden om bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk in te richten. In de korte tijd dat hij nu bezig is, is zijn bedrijf in rap tempo gegroeid. Fritz en zijn toegewijde team houden de vinger aan de pols van de constante innovatie, waarbij ze de nieuwste tools implementeren om de bedrijfsprocessen van hun klanten te verbeteren. “Er zijn enorme efficiëntieslagen te behalen, vaak zonder dat bedrijven het zelf door hebben“ stelt Fritz.

Fritz Wierper en Bram de Weger

Fritz is een hardwerkende ondernemer met passie voor zijn vak. Ruim vijf jaar geleden zette hij de eerste schreden in het ondernemerschap en begon hij bedrijven te helpen met het bouwen van websites. Toen nog tijdens zijn studie software engineering dat hij combineerde met hockey op topniveau. Dat verliep al snel zo voorspoedig dat hij besloot zich helemaal op het ondernemerschap te richten. In de loop der jaren zag hij echter steeds meer van zijn klanten worstelen met het vinden van digitale oplossingen voor het verbeteren van hun bedrijfsprocessen.

Low-code en no-code heeft de toekomst

“Een groot deel van de werkzaamheden binnen bedrijven bestaat nog steeds uit handwerk. Dat is zonde, want met het automatiseren van die handelingen kunnen bedrijfsprocessen veel slimmer ingericht worden. Dat scheelt tijd, geld, fouten en vergroot in veel gevallen ook nog eens het werkplezier. Doordat standaard systemen vaak niet aansluiten op de processen van bedrijven komen ze al gauw terecht bij de traditionele softwareontwikkelaars die een maatwerk applicatie vanaf de grond voor je opbouwen, regel voor regel code. Dit is voor veel bedrijven, vooral in het MKB, onbereikbaar vanwege de lange ontwikkeltijd en hoge kosten. Ik geloofde dat er een betere manier moest zijn, namelijk met low-code/no-code.”

Toegankelijk maatwerk voor het MKB

“Veel bedrijven zijn zich nog onbewust van de vele mooie oplossingen die de digitale wereld voor ze te bieden heeft. Sinds een paar jaar zijn er krachtige low-code/no-code tools die het mogelijk maken om digitale oplossingen op maat te ontwikkelen, niet door het schrijven van ontelbare regels code, maar met behulp van een visuele interface. Deze tools werken veel intuïtiever, en vereisen daardoor weinig tot geen programmeerkennis. Het inzetten van tools als Airtable, Bubble en Make geeft ons de mogelijkheid om veel sneller te ontwikkelen. Juist voor de MKB-bedrijven waar wij graag voor werken zijn het ideale oplossingen om snel tot een grotere efficiëntie te komen.”

“Ik maak bedrijven graag bewust van wat er allemaal mogelijk is.”

Altijd op de hoogte van de laatste trends

“Nieuwe klanten benaderen ons regelmatig met specifieke uitdagingen, zoals processen die aanzienlijk veel tijd in beslag nemen. Hoewel ze vermoeden dat automatisering de oplossing kan bieden, is het pad naar succesvolle implementatie voor hen vaak nog een raadsel. We luisteren dan goed naar hun wensen en knelpunten, om vervolgens aan de slag te gaan met het ontwerpen en ontwikkelen van een maatwerkoplossing. We verdiepen ons continu in de laatste trends op het gebied van low-code/no-code en daar profiteren onze klanten van. Ook de ontwikkelingen op gebied van kunstmatige intelligentie volgen we op de voet, omdat we zien dat steeds meer bedrijven nieuwsgierig zijn naar manieren waarop ze AI kunnen toepassen binnen hun bedrijf.”

Heb je een digitale uitdaging en ben je benieuwd welke tools jou verder kunnen helpen?

Bel vrijblijvend met Optimeister:
024 – 202 21 41

Of bezoek hun website: optimeister.com

Tekst: Chantal Fransen, Fotografie: Jesse Engels

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.