Search
Close this search box.

Dossier Techniek: Binden en boeien bij Huisman Etech Experts

Elektrotechnisch specialist Huisman Etech Experts won in november 2023 de Gouden Kraaij-award voor zijn duurzaam HR-beleid. Wat kunnen we van Huisman leren over het binden en boeien van medewerkers? “Laat mensen doen waar ze plezier in hebben en geef ze de ruimte om te groeien”, klinkt het.

Directeur Peter Huisman is een pleitbezorger van de herwaardering van het praktijkgericht onderwijs. De instroom naar het technische mbo- en hbo-onderwijs neemt immers al jaren af. “Praktisch onderwijs wordt helaas nog vaak gelijkgesteld aan lager onderwijs”, aldus Huisman. “Veel ouders denken dat hun kind beter af is met een havo- of vwo-diploma, maar niet iedereen zit graag met z’n neus in de boeken. Bovendien is techniek de stuwende kracht achter vernieuwing en verduurzaming in tal van sectoren. Er is dan ook absoluut geen tekort aan werkgelegenheid voor technici.”

Energietransitie

De relaties van Huisman, van industriële bedrijven tot rederijen en infrastructuurbeheerders, investeren allen volop in technologie om hun processen energie-efficiënter te maken. De wet- en regelgeving op energiegebied wordt steeds strenger. “De energietransitie creëert ontzettend veel werkgelegenheid voor praktisch geschoolde mensen met een hart voor techniek. Wij weten uit ervaring dat ze dit ook heel uitdagend vinden.”

Mens centraal

Het moet gezegd; je komt nog eens ergens als je bij Huisman Etech Experts werkt. Van de meest luxe jachten tot grote sluizen en uitdagende productieomgevingen. Door zijn brede dienstverlening in verschillende sectoren vindt Huisman Etech Experts voor iedereen altijd het juiste plekje. “Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers plezier hebben én houden in hun werk. We investeren veel in opleiding zodat zij hun talenten, vaardigheden en ambities kunnen blijven ontplooien. Via onze Huisman Academy en externe opleidingsinstituten houden ze hun kennis up-to-date. Techniek is immers voortdurend in verandering; je bent nooit uitgeleerd.”

Next generation

Als familiebedrijf weet Huisman Etech Experts maar al te goed hoe belangrijk het is om de volgende generatie te enthousiasmeren en vakbekwaam te maken. Jongeren mogen vanaf hun vijftiende op zaterdagen en in vakanties komen meewerken om kennis te maken met het vak. “We bieden stages aan en begeleiden BBL-leerlingen en afstudeerders op technisch, commercieel en facilitair gebied. In onze Talentenklas kunnen jonge monteurs hun technische vaardigheden verder ontwikkelen met soft skills en projectmanagement.”

Etech Express

Huisman Etech Experts werkt samen met diverse regionale scholen, verzorgt gastlessen en sponsort scholen met materiaal voor projecten. Inmiddels is ook de vorig jaar onthulde ‘Huisman Etech Express’ een begrip in de regio. In deze tot mobiele werkplaats omgebouwde lijnbus kunnen leerlingen van het basis- en middelbaar onderwijs een gratis technische workshop volgen. De afgelopen maanden waren al zo’n 600 leerlingen in de Huisman Etech Express te gast. Leuk en inspirerend!

Koningstraat 101, Druten
T +31 487 51 85 55
W www.huismanetech.nl

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.