Search
Close this search box.

BCMW: december/januari

Terugkijkend op 2022 kunnen we wel stellen dat we een intens jaar achter de rug hebben. Je kunt het je het eigenlijk niet meer voorstellen, maar vorig jaar deze tijd zaten we in een volledige lock-down. Na dit corona tijdperk was de rode draad toch wel hoe we weer “terug naar normaal ” zouden gaan.

vlnr in de foto Jos, Bart, Leonieke, Patrick en Eric
vlnr in de foto Jos, Bart, Leonieke, Patrick en Eric

Terwijl we nog maar net gewend waren geraakt aan dit nieuwe normaal, werd de wereld geconfronteerd met de inval van Rusland in de Oekraïne.

Niemand had kunnen vermoeden dat de gevolgen van die situatie het broze herstel van de economie nog meer zou verstoren dan de gevolgen van de coronapandemie. De keten van zeer afhankelijke energievoorzieningen werd ernstig verstoord. Dat heeft enorme gevolgen voor niet alleen de eigen energierekening, maar ook voor alle goederen en brandstoffen met een flinke inflatie tot gevolg. We worden geconfronteerd met schaarste en het feit dat ons economische systeem niet stabiel genoeg is om het conflict in Oekraïne makkelijk te kunnen weerleggen. Onze geglobaliseerde economie laat flinke scheuren zien. De verwachtingen voor de economische groei voor 2023 zijn in het afgelopen kwartaal naar beneden bijgesteld .

Daarnaast hebben we ook nog eens te maken met; klimaatveranderingen, complexe stikstofdossiers, een overspannen arbeidsmarkt , een structureel woning tekort, een onhoudbare immigratie stroom ………..

Lijkt me genoeg gespreksstof om tijdens een van onze maandelijkse club bijeenkomsten nog eens met elkaar hierover van gedachten te wisselen.

Want dat is en blijft toch een toch een belangrijke pijler onder het bestaansrecht van BCMW. Zeker nu met al die uitdagingen in het vooruitzicht is nog steeds van groot belang om juist nu elkaar op te zoeken, te blijven samenwerken en met elkaar het gesprek aan te gaan.

Wij wensen u en uw dierbaren alvast prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar maar bovenal gezond nieuwjaar !

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.