Search
Close this search box.

Willems Winssen: 60 jaar grond-, weg- en waterbouw

Jan Willems uit Winssen besluit in 1962 aan de slag te gaan met agrarische loonwerkzaamheden. En met succes, want al snel breidt hij zijn activiteiten uit met bermonderhoud en grondverzet. Nu, 60 jaar later, is Willems Winssen betrokken bij grote bouwprojecten, landschapsinrichting en de aanleg van infrastructuur . De broers Ruud en René Willems zijn nog steeds erg betrokken, maar hebben de dagelijkse leiding overgedragen aan Twan Tromp en Pieter Loeffen.

Willems Winssen: 60 jaar grond-, weg- en waterbouw
V.l.n.r.: René, Ruud, Twan en Pieter

2022 jubileumjaar en doorontwikkeling

‘We hoeven niet zo op de voorgrond te staan, het is al heel wat dat wij ons, de 4 eigenaren, recent hebben laten fotograferen ter ere van het 60-jarig bestaan. Begin mei, rond de datum van oprichting , zijn we met het personeel en aanhang een weekend weg geweest naar Venlo. Na afloop kwam een vertegenwoordiging van de Cumela -onze branchevereniging- langs om ons te huldigen. Hier wisten de gebroeders Willems niks vanaf. Het was gezellig, goed! We zijn echt één team, zoals het Willems kenmerkt.’ Willems heeft recent geïnvesteerd in een modern machinepark, waarvan een gedeelte elektrisch wordt aangedreven. Het bedrijf beantwoordt hiermee de toenemende vraag aan duurzaam werken. Dit leidde onder meer tot gunning van een opdracht binnen de lokale overheid, waarbij Willems oude af te voeren materialen geschikt maakt voor hergebruik. Zo ontwikkelt het Winssense familiebedrijf zich door en kunnen opdrachtgevers er inmiddels terecht met vraagstukken over grondverzet, waterbouwkundige werken, riolering, bodemsaneringen en overige civiele vraagstukken.

Mix van jong en ervaren

‘Iedereen weet dat vakmensen tegenwoordig schaars zijn, dat is overal. Hier werken enkele oudere, ervaren krachten. We proberen daarnaast jonge mensen aan te trekken, die leren en werken tegelijkertijd. Wanneer jongeren hier stagelopen, en we zien het in hen zitten, bieden we ze direct een baan aan. We plaatsen de jongere medewerker bij een oudere collega, zo leren ze. We zijn hier niet van het wegkopen en zien dat goede ervaren jongens niet zomaar lopen. Gelukkig zijn veel werknemers loyaal. Goede en ervaren vakmensen in de leeftijd van 30 tot 50 jaar komen niet zomaar aanwaaien. Dus we richten ons mede op de jeugd.’

“We zijn echt één team, zoals het Willems kenmerkt”

Gecontroleerde groei

‘We denken goed na voordat we iemand aannemen of investeringen doen. We kijken naar hoe de markt is en hoe het ervoor staat met onze liquide middelden. Al dat soort zaken wegen we af voordat we stappen nemen. Je kunt natuurlijk op meerdere manieren groeien: qua aantallen medewerkers, omzet en klanten. We hebben een flexibele schil van onderaannemers en ZZP’ers waar we mee samenwerken. Het is een kwestie van vraag en aanbod. Soms nemen we een grote opdracht aan, waarvoor we zelf niet alle kennis of capaciteit in huis hebben. Daarvoor huren we passende personen of bedrijven in, die deze werkzaamheden uitvoeren. Wij asfalteren bijvoorbeeld niet, daarvoor zetten we onderaannemers in. Dit maakt het mogelijk dat we in omzet groeien, maar niet qua aantal medewerkers. Dat is groeien met beleid. Wij vinden het belangrijk dat wij de eigen medewerkers én de onderaannemers kennen en blijven kennen.’

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.