Search
Close this search box.

All-in Werkgever van het jaar 2022 gemeente West Maas en Waal: Willems Boven-Leeuwen

Willems Boven-Leeuwen is een bedrijf dat het net wat anders doet. Zo zijn ze geen BV, maar een stichting. Elke medewerker deelt als aandeelhouder mee in het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat iedereen ook extra betrokken is. Deze constructie is bijzonder. Die menselijkheid die oud eigenaren Jan en Annie Willems altijd hebben geuit richting de medewerkers is iets dat nog altijd voelbaar is in het bedrijf.

All-in Werkgever van het jaar 2022 gemeente West Maas en Waal: Willems Boven-Leeuwen

Optimale voorzieningen

“Misschien heerst er een ander beeld van de metaaltechniek, maar bij Willems zijn de medewerkers het meest belangrijke. Hier telt de mens. We kijken om naar elkaar en zorgen ervoor dat we samen succesvol zijn. Iedereen, in alle geledingen van de organisatie is een collega, dat brengt een bepaalde saamhorigheid met zich mee die voor ons zeer waardevol is,” vertelt Jurgen van Dinteren, directeur van Willems Boven-Leeuwen. Collega Anke Vos vult aan: “We zorgen er ook voor dat iedereen in de meest optimale omgeving kan werken. Zo zijn alle werkplekken in hoogte verstelbaar, de afzuiging is goed geregeld en we werken met lashelmen met afzuiging, iedereen kan na werktijd bij ons sporten en er is elke dag vers fruit. In alles wat we doen proberen we iedereen een zo gezond mogelijke werkplek te geven.”

“Er zijn verschillende werkgroepen geformeerd. Er is nu een groepje collega’s die bekijkt of er andere schoenen in de markt zijn die én de benodigde veiligheid bieden maar ook nog lekker zitten. Op dezelfde manier hebben we een soortgelijke groep die collega’s stimuleert om te stoppen met roken en werkgroepen die voortdurend kijken naar een duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Al met al blijven we in beweging en hebben we doorlopende aandacht voor dat wat er speelt en acteren we proactief in een verdere optimalisatie van de werkvloer.” Uiteraard hoort een gezonde winstgevendheid hier onlosmakelijk bij; dat is vanzelfsprekend.

“Samen kom je er altijd uit.”

Iedereen doet mee

“De wereld is veranderd. De jongens die nu binnenkomen hebben daardoor een andere begeleiding nodig. Onze leermeesters bieden de begeleiding die ze nodig hebben, daarnaast maken de ervaren krachten tijd vrij om ze te leren hoe ze bijvoorbeeld tekeningen moeten lezen. Naast deze aanwas van jeugdige collega’s zijn er de zij-instromers, collega’s uit Polen bijvoorbeeld die met wat extra aandacht een groei hebben kunnen meemaken binnen Willems. We kijken daarbij niet naar CV’s, maar wel naar de persoon: hoe stellen ze zich op? Wat hebben ze laten zien? Van daaruit bouwen we verder. En met succes. Veel van deze mannen zijn ambassadeur voor Willems en een kracht voor het leven.”

Open blik

“Wij zijn in staat om mensen verder te helpen. En dat doen we dan ook. Dat is voor ons een vanzelfsprekendheid. En we blijven om ons heen kijken. Iedereen die affiniteit heeft met ons vak, enthousiast is en zich in wil zetten is van harte welkom. Wij zorgen voor de randvoorwaarden en geven invulling aan de functie en zorgen ervoor dat iedereen klaar is om het werk te doen dat nodig is. En dat onder de best mogelijke arbeidsomstandigheden. Dat is voor ons geen moeten, maar komt organisch voort uit ons DNA. De menselijkheid van de grondleggers van Willems Boven-Leeuwen: Annie en Jan Willems.”

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.