Search
Close this search box.

Verkeersschool van Thiel een betrouwbare partner.

De mobiliteitsmarkt is continue in beweging. Het tekort aan chauffeurs blijft. Vele branches en vooral de transportwereld blijven vragen naar goede chauffeurs. Ook het CBR/CCV blijft vernieuwen. Per 1 september is er een volledig vernieuwde theorie opleiding en ook de toets op het besloten terrein gaat veranderen per 1 oktober. Verkeersschool van Thiel blijft meebewegen met het CBR/CCV en biedt chauffeurs de beste opleiding.

Verkeersschool van Thiel een betrouwbare partner.

Vakkundige partner voor optimale basis

Wij zijn voor bedrijven en chauffeurs met onze kennis van zaken een betrouwbare partner, waarop gerekend kan worden. In Corona-tijd hebben veel chauffeurs hun nascholingspunten niet kunnen halen. De sector is dus momenteel bezig met een gigantische inhaalslag. Dit veroorzaakt onrust, omdat veel chauffeurs op het laatste moment nog veel punten moeten behalen. Iedere chauffeur moet namelijk om de 5 jaar 35 nascholingspunten behalen om zijn vakbekwaamheid in stand te houden. Hij kan uit een groot palet aan cursussen kiezen.

Wat is nu het beste om te doen?

Wij adviseren om een cursus te kiezen waar hij in de dagelijkse praktijk ook zijn voordeel uit kan halen. Bijvoorbeeld: werken met een heftruck, autolaadkraan of hoogwerker, het opfrissen van regels met betrekking tot rij- en rusttijden, de digitale tachograaf, verkeersdeelname en hoe de lading vast te zetten. Of cursussen waarin uitleg gegeven wordt over de rijhulpsystemen (ADAS), waarmee de moderne (vracht)auto tegenwoordig is uitgerust. Maar ook met een EHBO cursus, VCA cursus (veiligheidscertificaat) of ADR cursus (gevaarlijke stoffen) kan de chauffeur punten behalen voor zijn nascholing. Verkeersschool Van Thiel kan al deze cursussen aanbieden.

Naast theoriecursussen moet de chauffeur ook minimaal 7 punten of 1 dag praktijktraining volgen in de cyclus van 5 jaar. Ook daar kan hij in de praktijk direct zijn voordeel mee doen. Het Nieuwe Rijden is nog steeds een populaire cursus waarbij de chauffeur getraind wordt om nog zuiniger te rijden. Met de huidige brandstofkosten is hier voor elk bedrijf zeker snel winst te behalen. Ook is het mogelijk te trainen beter te leren manoeuvreren om (kleine) schades te beperken.

Futureproof met LZV¬CURSUS

Wij zijn ervan overtuigd dat binnen nu en een aantal jaren veel transportbedrijven met LZV gaan rijden. Deze Lange Zware Voertuigen mogen i.p.v. 18,75 meter wel 25,25 meter lang zijn, waardoor ze veel meer vracht mee kunnen nemen. Het brandstofverbruik stijgt echter nauwelijks. Chauffeurs die 5 jaar ervaring hebben met het rijden op een combinatie, kunnen dit certificaat behalen. Zij moeten een speciaal rijexamen afleggen bij het CCV. Dit LZV-certificaat is onbeperkt geldig. De opleiding Chauffeur LZV telt mee voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs en vertegenwoordigt een waarde van 7 praktijkuren

Gecertificeerde partner voor uw scholingssubsidie

eder jaar wordt er subsidie beschikbaar gesteld. De subsidie kan oplopen tot 65% en is beschikbaar voor 1500 nieuwe chauffeurs. Verkeersschool van Thiel is een gecertifieerd opleider waar u met behulp van SOOBsubsidie de chauffeurs kunt laten opleiden die u nodig heeft.

Wij zijn er voor de klant, communiceren duidelijk en in begrijpbare taal.
Een vakkundige betrouwbare partner.

Verkeersschool van Thiel

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.