Search
Close this search box.

Vereniging senioren Ewijk: sociale contacten staan centraal bij vereniging senioren Ewijk

Vereniging van Senioren Ewijk behartigt de belangen van Senioren in Ewijk en is met 330 leden één van de grootste verenigingen in Ewijk. Volgend jaar bestaat de vereniging 70 jaar.

Bingo is een van de populairste activiteit
Bingo is een van de populairste activiteit

Bio

Naam: Vereniging Senioren Ewijk
Locatie: Ewijk

“Onze doelstelling is activiteiten te organiseren die gericht zijn op het behartigen van de belangen van ouderen en op het bevorderen van sociale contacten”, vertelt Toon van Wezel, de kersverse voorzitter van de Vereniging. “Hiermee willen we het welzijn van senioren en hun participatie in de samenleving bevorderen. Daarnaast is onze Seniorenvereniging belangrijk voor de dorpscultuur. In Ewijk is het ons kent ons.”

Activiteiten

‘Plaatselijk proberen wij door het organiseren van o.a. uitjes, lezingen, feestavonden, bingo, koersbal, ouderen met elkaar in contact te brengen. Mocht het nodig zijn, helpen wij onze leden als er problemen zijn, dit doen we zelf of we zoeken iemand of een organisatie die het betreffende lid kan helpen. Veel activiteiten worden georganiseerd door onze werkgroepen. Zo hebben we een werkgroep reizen die jaarlijks verschillende uitstapjes organiseert.

Onlangs zijn we met een groep naar de Kerstmarkt in Essen geweest. We proberen wel onze activiteiten uit te breiden met nieuwe dingen zoals bijvoorbeeld een museumclub of rondleidingen bij bedrijven of projecten in de gemeente. Dat kunnen ook actuele thema’s zijn. Zo hebben we afgelopen jaar een avond gehouden over computerfraude. Elk jaar hebben we een ledenvergadering waar we terugkijken op het afgelopen jaar en we feedback krijgen van onze leden ten aanzien van de activiteiten die we organiseren. Op deze manier proberen we op de behoeften van onze leden in te spelen”, aldus van Wezel.

We willen een vereniging zijn voor alle senioren in Ewijk

Meer jonge senioren

“Het overgrote deel van onze leden zijn 65+, maar we willen ook een vereniging zijn voor de 50+ senioren”, licht Van Wezel toe. “We willen daarom ook in de komende jaren een aantrekkelijke vereniging zijn voor alle senioren van Ewijk. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Een lidmaatschap kost 26 euro per jaar waar bij je 10 keer per jaar ons magazine De Cirkel krijgt en een pasje waar je korting krijgt bij plaatselijke ondernemers.”

Kijk voor meer informatie op onze website: www.seniorenewijk.nl

Tekst: Loet van Bergen
Foto: Vereniging Senioren Ewijk

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.