Search
Close this search box.

Rotary Wijchen Beuningen: service above self

Of eenvoudiger gezegd: Als Rotarian stel je je ter beschikking aan de maatschappij. Je deelt je kennis en helpt een ander om zich verder te ontwikkelen. We hebben het over de Rotary, een wereldwijde organisatie die zich inzet om het welzijn van mensen over de hele wereld te verbeteren. Ook in het Land van Maas en Waal is de Rotary actief. Rotary Wijchen Beuningen Tweestromenland steekt de helpende hand toe. Zoals bij Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen. Maar ook verder weg levert de Rotary zijn bijdrage aan de samenleving. Het is een van de pijlers waar de Rotary op gebouwd is.

Rotary wijchen beuningen: service above self
Links Piet Philipsen en rechts Walther Verhoeven

Bio

Naam: Walther Verhoeven
Locatie: Secretaris Rotary
Wijchen, Beuningen, Tweestromenland
Naam: Piet Philipsen
Locatie: Voorzitter Community Service

“De Rotary zet zich in voor een verbetering van de leefomgeving van de mens. Zo zet zij zich al meer dan 35 jaar in om polio wereldwijd uit te roeien. En met succes. Inmiddels zijn het aantal gevallen met 99,9% afgenomen. Daar waar er in 1988 nog 350.000 poliogevallen in 125 landen waren, is polio op dit moment nog in slechts 2 landen aanwezig,” vertelt Walther Verhoeven, secretaris van Rotary Wijchen, Beuningen, Tweestromenland.

Rotary verbindt en verenigt meer dan een miljoen mensen wereldwijd

Diversiteit

“Diversiteit is voor ons belangrijk. Op dit moment is een op de drie leden van onze Rotary club vrouw. Daar zijn we blij mee, maar het kan beter. Ook mag de culturele diversiteit vergroot worden. Ik zou dan ook ondernemers en beroepsbeoefenaren uit diverse culturele achtergronden willen uitnodigen om zich bij ons te introduceren. Heel concreet zijn wij een club waarin we naast beroepservaringen ook persoonlijke ervaringen delen. We komen elke week bij elkaar. Onze thuisbasis is Thuis bij Fien in Wijchen. Daar eten we samen en praten we over de dingen die ons bezig houden. Zakelijk, maar zeker ook persoonlijk. Dat maakt dat we elkaar leren kennen en dat we er voor elkaar zijn.”

We doen het samen

“Naast dat we onze clubgenoten een warm hart toedragen, gaat de aandacht ook uit naar onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, zowel nationaal als internationaal. De blik is naar buiten gericht waar we werken aan een versteviging van onze waarden en normen, zoals het besef van saamhorigheid. We helpen elkaar, maar zeker ook de ander. En dat doen we internationaal én binnen de gemeenten waarbinnen we actief zijn.”

Piet Philipsen, voorzitter van de Rotary Community Service vult aan: “Ook financieel dragen we bij aan veel lokale goede doelen. Om hier geld voor bij elkaar te krijgen organiseren we verschillende events. Een van de grootste is het jaarlijkse Golftoernooi, waarvan we komend jaar het 25 jarig jubileum vieren. Het zijn altijd gezellige dagen waar we iets bijzonders van maken. Om de opbrengst zo hoog mogelijk te laten zijn is er aan het einde van de dag altijd een veiling van spullen en diensten die lokale ondernemers, maar ook particulieren ter beschikking stellen. Zo haalden we dit jaar een recordbedrag van bijna €19.000 op. Daar hebben we veel goede doelen van kunnen ondersteunen.”

Volgend jaar juni is er weer een golftoernooi. Wilt u daaraan deelnemen? Of heeft u items die u wilt indienen voor de veiling? Neem dan contact op met Rotary Wijchen Beuningen

Tweestromenland: www.rotary.nl/wijchenbeuningentweestromenland.

Tekst: Chabtal Fransen
Foto: Rotary Wijchen Beuningen

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.