Search
Close this search box.

Stichting perspectief

Hobbywerkplaats
Hobbywerkplaats

Stichting Perspectief kan het brede welzijnswerk in de gemeente Beuningen uitvoeren, dankzij honderden enthousiaste vrijwilligers. De vrijwilligers zijn voor Perspectief daarom heel belangrijk. Al deze vrijwilligers werken intensief samen met de beroepskrachten van Perspectief en vormen samen onze bruggenbouwers. De redactie van Maas&Waal 4allXL sprak met twee vrijwilligers: Hans van den Heuvel van de Hobbywerkplaats en Eric Lebens van Buurtvervoer Beuningen

“Via een vrijwilliger kwam ik in contact met Stichting Perspectief waar ze iemand vroegen om de hobbywerkplaats te begeleiden “

Hans van den Heuvel
Hans van den Heuvel

Hobbywerkplaats Beuningen

Hans van den Heuvel is 71 jaar en was in zijn werkzame leven docent bouwkunde en wilde na zijn pensioen nog iets betekenen voor de samenleving. “Via een vrijwilliger kwam ik in contact met Stichting Perspectief waar ze iemand vroegen om de hobbywerkplaats te begeleiden”, vertelt Hans. “Lang hoefde ik, gezien mijn ervaring, niet lang over na te denken. Toen ik begon stond er 1 machine. Successievelijk heb ik samen met Sjaak Geurts de beheerder de werkplaats opgebouwd en inmiddels beschikken we over diverse houtbewerkingsmachines en handgereedschap. Ik begeleid nu twee groepen. Op maandagochtend en op donderdagmiddag. In totaal een vaste kern van 6 mensen en wat er nog komt binnenkomt lopen voor mensen die een plank doorgezaagd of geschaafd moeten hebben. Het is een gemêleerd gezelschap van voornamelijk mannen waarvan de oudste 84 is, maar ook een paar vrouwen. De deelnemers mogen zelf weten wat ze willen maken. Ik heb een map met allerlei ideeen zoals bijvoorbeeld kerstversiering of een kinderstoel, waaruit ze kunnen kiezen. Ik help ze dan bij het overzetten van de tekening op het hout, de keuze van het hout dat ze overigens zelf moeten aanschaffen en het bewerken ervan. Waarbij ik het zaag- en schaafwerk met de machines zelf doe vanwege de veiligheid. Het is leuk werk om te doen. Zeker gezien de sociale contacten die je met elkaar hebt. Ik hoop het nog lang te mogen doen.”
Meer informatie: https://stg-perspectief.nl/dienst/hobbywerkplaats/

Eric Lebens
Eric Lebens

Buurtvervoer Beuningen

Eric Lebens 69 jaar is een van vrijwillige chauffeurs bij Buurtvervoer Beuningen. “Ik was op zoek naar vrijwilligerswerk wat ik leuk zou vinden”, vertelt Eric. “Waarbij ik ook de keuze had om een keer neen te zeggen als het me niet uitkomt. Daarnaast vind ik autorijden leuk en met mensen om te gaan. Na een gesprek met de coördinator van het Buurtvervoer Joseph Vink, werd ik al vrij snel ingedeeld. Ik werk de ene week op de dinsdagmorgen en de andere week op de woensdagmorgen. Daarnaast val ik ook regelmatig in. Heel vaak zijn het vaste mensen die naar de fysio, winkel of naar de huisarts moeten. Wat ook een band schept en dat vind ik ook het leuke aan dit werk. Door mijn vorige beroep heb ik veel levenservaring opgebouwd en maak ik gemakkelijk een praatje met de mensen in de taxi. Dat gaat over van alles en nog wat. Je hoort natuurlijk ook privézaken en soms schrijnende verhalen over eenzaamheid, maar die hou ik voor me. Ik maak regelmatig leuke voorvallen mee. Zo moest ik een blinde mevrouw ophalen bij de Alde Steeg en zei in mijn enthousiasme zal ik je Beuningen laten zien. Ik heb haar vervolgens rondgereden door Beuningen en vertelt wat ik onderweg zag. Ze vond het prachtig. Het is heel dankbaar werk en ik ga er zeker nog een tijdje mee door.”
Ontdek de mogelijkheden van buurtvervoer Beuningen op www.buurtvervoerbeuningen.nl

TEKST: Loet van Bergen
Foto: Stichting Perspectief

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.