Search
Close this search box.

WiFinn: Samen bouwen aan een zelfstandig leven

WiFinn staat voor Wooninitiatief Finn, een wooncomplex waar jong volwassenen met een zorgvraag zelfstandig in een veilige omgeving kunnen wonen en samen oud kunnen worden. Er is daarbij bewust gekozen voor een plek dicht tegen het centrum van Beneden-Leeuwen. “We vinden het belangrijk dat onze kinderen volwaardig kunnen participeren in de samenleving. Op deze locatie, op de plek van de oude school “De Wijzer”, kan dat heel goed. Het centrum is op loopafstand dat geeft onze kinderen de kans om met een korte wandeling een boodschapje te doen of een ijsje te eten. Een babbeltje met de wijkbewoners is dan niet ver weg. Het lijken eenvoudige zaken, maar het geeft ze de kans om midden in de samenleving te staan. En dat is zo belangrijk.” Vertelt Frank Engelbart, vice-voorzitter
van stichting WiFinn.

WiFinn-nieuwe-pand-02

Midden in het leven

Op de plek waar “De Wijzer” stond is een prachtig pand verrezen dat plek biedt aan 21 bewoners. Naast de ruim 21 ruime appartementen zijn er twee gemeenschappelijke woonkeukens, hobbyruimtes en gezamenlijke buitenruimtes. Daarmee is er alle ruimte om ook echt sámen te leven. “In oktober is het pand opgeleverd. De officiële opening was op 1 november. Op 18 november start de eerste groep, de tweede op 25 november. We zitten vol en hebben zin om na al die tijd ook echt te beginnen,” aldus Frank.

“Ook hobbyen kunnen we samen””

WiFinn-nieuwe-pand-01

Samen wonen betekent ook samen hobbyen. “Nu we van start gaan zijn we op zoek naar mensen die met ons mee willen doen. Met elkaar bezig zijn met hout of metaal, of in de tuin of dorpsmoestuin waar we aan deelnemen, samen bouwen aan iets met mensen die buiten de woonomgeving staan. Het zijn allemaal dingen die meehelpen om je te laten voelen dat je meedoet en niet in afzondering leeft. We zijn dan ook op zoek naar mensen die onze kinderen willen helpen . Mensen die het leuk vinden om samen bezig te zijn en een paar uur beschikbaar hebben om een groepje te begeleiden in groen of techniek.”

Heb jij tijd en zin om mee te doen?

We horen graag van je. Stuur een mail naar frank@wifinn.nl voor een nadere persoonlijke kennismaking.

Tekst: Chantal Fransen
Foto’s: WiFinn Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Engelbart & Company.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.