Search
Close this search box.

Noordzee Griet gebakken in polderaardappel, Noilly Prat saus, grijze garnaaltjes en Bimi

Genieten van de Hollandse keuken op topniveau met een twist. Dat kun je bij Brasserie Aan Tafel bij Jan in Dreumel. Een sfeervolle zaak met een ongedwongen ambiance. Hier is het goed lunchen, borrelen en dineren. En op maandag ben je welkom voor Jans Makkelijke Maandag. Welkom in deze topzaak in Maas & Waal.

IngrediËnten 4 personen

  • 4 griet filet van 150/200 gram
  • 800 gram geraspte frieslanders
  • 5 eetlepels Olijfolie
  • 200 gram Roomboter
  • 2 Sjalotten
  • Bosje Bieslook fijngesneden
  • 2 deciliter Noilly Prat (droge Vermouth)
  • 4 deciliter Room
  • 600 gram bimi

Werkwijze

Voor de saus

Snipper de sjalotten fijn en zet deze met de Noilly Prat op een laag vuur en kook in tot 1/3 voeg dan de room toe en kook weer in tot de helft over is monteer de saus met klontjes koude boter en een staafmixer en houd warm.

De Griet in Polderaardappel

Schil een kilo Frieslanders was ze en rasp ze met een grove rasp, (let op het raspen van de aardappels doe je kort voordat je ze gaat verwerken, doe je dit te lang van tevoren worden ze te nat en zullen ze verkleuren) spoel de aardappels niet af het zetmeel heb je nodig om een mooie korst om de vis te vormen. Breng op smaak met peper en zout. Verhit op een matig vuur de olijfolie in pannen met een anti kleef laag. Leg een dun laagje aardappel rasp in de pan in de vorm van de visfilet, leg hier de gekruide vis op en dek deze weer af met een dun laagje aardappel rasp. Laat de aardappelen op matig vuur kleuren en garen en keer voorzichtig om na ongeveer 5 minuten. Laat op de andere zijde ook 5 minuten bakken en gaar alles nog kort 3/5 minuten in een voorverwarmde oven 180°c na.

Opmaken van het bord

Gebruik voorverwarmde borden, neem de warme saus en mix hier een handje fijngesneden bieslook door en breng op smaak met peper en zout.

Schenk een spiegeltje van de frisgroene saus op het bord, leg hier de grietfilet in aardappel bovenop en garneer royaal met gepelde grijze garnalen en geblancheerde Bimi.

Geef een reactie

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas

M&W Online App

M&WOnline de hele regio in 1 app.
De app bevat veel informatie voor inwoners en toeristen over het Land van Maas en Waal, Gemeente West Maas&Waal – Gemeente Druten – Gemeente Wijchen en Gemeente Beuningen..
Het blok AED locaties bevat adresgegevens en route naar waar AED apparaat hangt en kan levensreddend zijn.